Школяр із Хустщини позмагається на GENIUS Olympiad 2018 у США

Школяр із Хустщини позмагається на GENIUS Olympiad 2018 у США
Міжнародний конкурс наукових та мистецьких проектів GENIUS Olympiad 2018 відбудеться у червні у місті Освего, штат Нью-Йорк, США.

 

Міжнародний конкурс науки та інженерії (ISEF) був створений у 1950 році для представлення учнівських робіт. Цей захід здобував з роками все більшої і більшої популярності і виходів на нові рівні. Сьогодні, маючи міжнародний статус, він користується величезним авторитетом у наукових колах усього світу. Конкурс охоплює величезну сферу сучасної науки – 18 категорій, що включають математичні, природничі та прикладні науки. Проекти представляються учнями 9-12 класів закладів освіти.

У кожній категорії визначається перше, друге, третє та четверте призові місця, які отримують премії $3,000, $1,500, $1,000 та $500 відповідно. Додатково на нагороди виділяється ще 2,5 мільйони доларів для грантів на навчання, літні школи, наукові подорожі, а також лабораторне устаткування від багатьох установ – спонсорів. Троє найкращих отримують найвищу нагороду – $50,000 на навчання у провідних університетах США.

Україна вперше виступила повноправною країною-учасницею Intel ISEF з 2004 р., після афіліації національного конкурсу під назвою „Intel Еко-Україна”.

Наша Хустщина вже третій рік є активним його учасником в особі Фречки Валентина, гуртківця секції „Охорона довкілля та раціональне природокористування” Хустської районної філії ЗакМАН, учня Сокирницької ЗОШ І-ІІІ ст. Разом зі своїм науковим керівником дослідницької роботи Сабадош О.О., яка одночасно є його вчителем біології, Валентин щорічно домагався значних успіхів, які цього року досягли найвищого рівня.

У лютому 2018 року на Всеукраїнському науково-технічному конкурсі „Intel-Еко Україна 2018” він представив свій проект у галузі екологічної інженерії під назвою „Інноваційна технологія виготовлення паперу із опалого листя”.

Юний МАНівець з селища Сокирниця Закарпатської області та Катерина Малкіна з міста Маріуполь отримали путівки на Міжнародний конкурс наукових та мистецьких проектів GENIUS Olympiad 2018, що відбудеться у червні у місті Освего, Нью-Йорк, США.

Вітаємо нашого переможця – випускника філії, усією дружньою МАНівською аудиторією і бажаємо успіхів у подальших злетах і підкореннях нових наукових вершин.

Хустська районна філія ЗакМАН, ХРЦНТТУМ Хустської РДА

man1

 

21 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів