Чи має право батько на податкову знижку, якщо син-студент отримував зарплату?

Чи має право батько на податкову знижку, якщо син-студент отримував зарплату?
Фахівці органів ДФС Закарпаття роз’яснюють нюанси питання,чи має право батько на податкову знижку на навчання за 2017 рік, якщо син-студент у 2017 році працював та отримував заробітну плату, а договір на навчання і сплату за навчання сина було здійснено батьком.

 

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених цим Кодексом (пп. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу).

Законом №1797 було змінено редакцію пп. 166.3.3 п.166.3 ст.166 Кодексу, згідно з яким з 1 січня 2017 року фізична особа – платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року фактично здійснені нею протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Отже, за результатами 2017 року платник податку може скористатися правом на отримання податкової знижки, пов’язаної з навчанням члена сім’ї першого ступеня споріднення, незалежно від того, чи одержує такий член сім’ї заробітну плату.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

21 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів