Масштабне свято класичної музики та мистецтва стартувало на Закарпатті

Масштабне свято класичної музики та мистецтва стартувало на Закарпатті
Урочистостями та концертною програмою членів журі та лауреатів стартував сьогодні (21.02) на Свалявщині другий міжнародний конкурс-фестиваль "Stankovych fest" – мистецький турнір, мета якого – підтримати творчо обдаровану молодь та відкрити нових зірок.

 

На Закарпаття для участі у конкурсах з’їхалися понад три сотні молодих талантів з усієї України, а також сусідніх Угорщини, Словаччини, Польщі. Протягом чотирьох днів вони змагатимуться у номінаціях музичне та образотворче мистецтво, юний композитор. У творчих випробуваннях  виступатимуть індивідуальні виконавці, дуети, ансамблі у декількох вікових категоріях. Зокрема цьогоріч на другому міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв "Stankovych fest" ввели категорію "26+".

Учасників привітав голова журі – наш земляк, родом зі Свалявщини – всесвітньовідомий композитор Євген Станкович, на малій Батьківщині котрого й організований конкурс-фестиваль. Він побажав всім натхнення, творчих успіхів та досягнень. До присутніх звернулися і члени журі, в складі якого відомі імена – Андрій Чебикін, Володимир Микита, Михайло Чембержі, Олександр Олійник, Наталія Петій-Потапчук та багато інших.

Нагадаємо, фестивальні майданчики розгорнуться на базі двох санаторіїв Свалявщини – «Квітка полонини» та «Поляна». Конкурс в номінації «юний композитор» проведуть у школі, де вчився композитор Євген Станкович. Це стане однією з «родзинок» цьогорічного фесту.

Урочисте нагородження та гала-концерт переможців відбудеться у неділю, 25 лютого, у Свалявському районному будинку культури.

Джерело: Прес-центр Закрапатської ОДА

 

21 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів