Кілька унікальних колекцій експонували сьогодні у будівлі Закарпатської ОДА

Кілька унікальних колекцій експонували сьогодні у будівлі Закарпатської ОДА
Сьогодні, 22 лютого, в атріумі Закарпатської ОДА Ужгородський клуб колекціонерів представив кілька унікальних колекцій.

 

На стендах та презентаційних столах колекціонери презентували старовині листівки, значки, монети, паперові гроші різних історичних епох.

«Раніше ми вже проводили невеликі виставки для вчителів-істориків. Тепер вирішили показати колекції більш широкій аудиторії. Окрім того, кожен другий місяць ми збираємося і запрошуємо колег-однодумців з усієї області долучитися до таких зібрань, які відбуваються у п'ятій школі в Ужгороді. Як правило, під час таких зустрічей теж виставляються виставки. От наступна виставка відбудеться 11 березня», – розповів заступник керівника Клубу Володимир Бобков.

Сам В. Бобков займається колекціонуванням з дитинства, а серед його колекцій є старовинні значки, листівки і монети, зокрема і часів імператора Леопольда І Габсбургського (XVIІ ст.). А серед експонатів сьогоднішньої виставки є витяги із нумізматичних колекцій датовані XVI століттям.

Вразили й листівки із зображенням Ужгорода, зокрема центральної частини міста і мостів через річку Уж, різних періодів. Це чи не найдавніші збережені світлини обласного центру. Трішки унікальної старовини пропонуємо побачити і вам на наших світлинах

uzhgorod.net.ua

 

22 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів