Особлива відзнака – «Медаль Святого Пантелеймона» – чекає на молодих закарпатських лікарів та медсестер

Особлива відзнака – «Медаль Святого Пантелеймона» – чекає на молодих закарпатських лікарів та медсестер
У середу, 21 лютого, в УжНУ відбулася прес-конференція, присвячена старту відбіркового туру серед найкращих лікарів та медичних працівників Закарпатської області, яких номінуватимуть у 2018 році на отримання відзнаки «Орден Святого Пантелеймона». Ця громадська нагорода з 2009 року присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

 

В кінці 2017 року була створена регіональна рада «Ордену Святого Пантелеймона» Закарпатської області, яку очолив декан факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ, доктор медичних наук Іван Миронюк. Він розповів про основні умови, які будуть пов’язані з регіональним етапом відбору кращих медичних працівників. «Закарпаття вперше бере участь у нагородженні цією поважною ознакою. Я особисто, всі члени нашої регіональної ради вважають, що в нашому краї є дуже багато достойних медичних працівників, які присвятили своє життя допомозі іншим людям. Ми повинні їх відмітити, та подати на це почесне нагородження» - наголосив Іван Миронюк.

Відбірковий тур триватиме з 1 березня до 1 квітня 2018 року. Подавати номінантів можуть організації в сфері охорони здоров’я, пацієнтські організації, заклади охорони здоров’я різних форм власності, наукові установи та навчальні заклади медичного спрямування, волонтерські організації. Вони матимуть змогу висунути кандидатів по кожній із 5 номінацій, подаватимуть визначений у положенні перелік документів у регіональну раду.

Серед номінацій «Ордену Святого Пантелеймона» є такі: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» і «Взірець служіння суспільству».

Особлива відзнака – «Медаль Святого Пантелеймона» – чекає на молодих українських лікарів та медсестер віком до 35 років за трьома номінаціями: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого» і «За наукові розробки в медицині». 

 Головною метою нагородження є не тільки бажання віддячити медикам за їхню сумлінну працю, а й змінити негативні настрої щодо роботи медичної галузі в Україні. «Святий Пантелеймон, в честь якого названий орден, є прикладом лікаря, який щиро допомагав людям, не брав гроші, матеріальні блага за свою роботу. Ця нагорода дасть можливість державі та нашому народові побачити добрих, порядних лікарів, які без сумніву в нас є» - зазначив голова Капеланської служби Закарпатської області, о. Іван Ісаєвич.

«Дуже важливо, щоб ця нагорода несла справді громадський характер, тому ми просимо громадськість активно долучитися до процесу рекомендації та обговорення поданих кандидатур» - наголосила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ужгорода Тетяна Козак.

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона в Києві. Переможці найвищої відзнаки для медиків, крім загальнодержавного визнання, отримають фінансову нагороду – 100 тисяч гривень.

Детальніше про конкурс можна дізнатися за посиланням.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

22 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів