Більше 200 випускників юрфаку УжНУ відтепер мають ступінь магістра в галузі права

Більше 200 випускників юрфаку УжНУ відтепер мають ступінь магістра в галузі права
Більше двохсот випускників юридичного факультету відтепер мають ступінь магістра в галузі «Право». Урочистості з нагоди вручення дипломів відбулися у Великій залі ректорату УжНУ.

 

Особливості цього випуску – це останні «спеціалісти», котрі здобували освітньо-науковий ступінь магістра за перехресним вступом.

Розпочали з Державного Гімну, котрий виконала першокурсниця юрфаку Владислава Авдєєнко й захопила аудиторію силою свого голосу. Далі винуватців свята традиційно привітав декан юридичного факультету Ярослав Лазур, який побажав колишнім студентам щастя і обов’язково, щоб однією з його складових була здобута професія.

«Ваша слава, ваші результати, які ви досягнете в дальшому професійному житті, – це все те, що формує наш спільний авторитет і робить внесок у розбудову демократичної держави. Я впевнений, що цьогорічні випускники гідно поповнять лави представників правничих професій: стануть суддями, адвокатами, прокурорами… Вірю, що наші випускники сіятимуть добро і справедливість», – підсумував декан.

Валерій Пацкан

Народний депутат України, випускник юридичного факультету, кандидат юридичних наук Валерій Пацкан порадив винуватцям свята зважуватися на рішення, які би не суперечили совісті: «Ви творитимете долі інших людей. Завжди робіть добро!». Також пан Валерій висловив удячність викладачам за школу життя, за навчання, адже чимало порад стали основою його  рішень на професійній ниві.

Олег Васьковський

Голова господарського суду Закарпатської області Олег Васьковський приєднався до привітань: «Нині ви – активні молоді люди, що стоять на порозі професійної долі. Я впевнений, що за роки навчання ви здобули необхідні знання, ідеї, впевненість у власних силах. Все це вам згодиться у дальшому житті. Дуже важливо в нашій професії приймати справедливі рішення і бути сміливим. Нехай ваша професія служить на благо вам, вашій родині та Україні. І обов’язково пам’ятайте всіх, хто протягом цих років був поруч із вами і допомагав».

Після церемонії Ярослав Лазур розповів Медіацентру УжНУ, що цьогорічний випуск дуже потужний:

– Серед випускників є переможці олімпіад, люди, котрі вже зробили перші кроки в науковій роботі, перемагали в різноманітних науково-практичних заходах. Є відомі спортсмени і просто талановита молодь, котра проявила себе не лише в навчальному процесі, а й на вечорах художньої самодіяльності, громадській роботі. Кожен курс, як і кожен окремий випускник, – неповторні. Але всіх їх об’єднує одне: вони успішно закінчили юрфак. І якщо ми комусь вручаємо диплом – то це людина, котра може гідно нести звання юриста і, сподіваюся, прославлятиме наш колектив на правничих посадах, сіятиме добро та справедливість, бо це – основна функція правника.

Народний депутат України Валерій Пацкан розповів, що випускник-юрист насамперед повинен стояти на захисті прав людини, постійно працювати над собою.

– Він завжди має пам’ятати: хоч які б дії чинив –  це, по-перше, його імідж, а по-друге, – імідж викладачів, що вклали в нього свої знання. Я особисто завжди думаю: якщо зроблю щось певним чином, чи не буде на мене потім сердитися Фазикош, Семерак, Ярема… Я постійно згадую їх, приходжу до них у гості. Період мого навчання збігся в часі зі створенням юрфаку: від кафедри при економічному факультеті до самостійного підрозділу. Не було ще потужної матеріально-технічної бази, достатньої кількості підручників, і ми часто сиділи в бібліотеці й там же могли зустрітися з викладачами, що теж готували для нас матеріал. Вони намагалися подати його максимально стисло, пояснити на прикладах. У сьогоднішніх випускників набагато більше можливостей, – поділився пан Валерій.

Приємно, що статус випускників цього підрозділу постійно росте і кількісно, і якісно. Серед них нині декілька народних депутатів, багато хто працює у різних держустановах, що піднімає статус і престиж юридичного факультету УжНУ.

Катерина Хижняк, Медіацентр УжНУ

 

23 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів