СБУ: Підпал будівлі Товариства угорців Закарпаття ми розкрили по "гарячих слідах"!

СБУ: Підпал будівлі Товариства угорців Закарпаття ми розкрили по "гарячих слідах"!
Паліїв офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді, курирували спецслужби Росії. Про це сьогодні, 23 лютого, заявив заступник глави Служби безпеки України Віктор Кононенко на брифінгу.

 

- Ми розкрили цей злочин по гарячих слідах і встановили двох виконавців. Ми підтверджуємо інформацію про те, що це були два іноземця, які є членами радикальної партії однієї з країн ЄС, - зазначив він.

За його словами, ужгородське Суспільство росіяни обрали об'єктом поразки російських спецслужб ще в грудні 2017 року.

- Саме тоді представники російських спецслужб почали шукати виконавців на території України. Саме тоді ми задокументували спробу громадянина РФ Давида Пономарьова підібрати в Україні виконавців цього злочину, - сказав представник СБУ.

Кононенко заявив, що особи підозрюваних встановлені.

- За міжнародними процедурами, ми будемо залучати зловмисників до кримінальної відповідальності, - зазначив він.

Нагадаємо, 4 лютого в Ужгороді в будівлю Закарпатської спілки угорців кинули пляшку із запальною сумішшю. Інцидент стався о 4 годині ранку. Пляшку кинули у вікно, але завдяки тому, що воно подвійне, розбилося тільки одне скло і інших пошкоджень не було. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що офіс намагалися підпалити двоє громадян Польщі, які є членами праворадикальної організації "Фаланга".

Джерело: "Кримські новини"

 

23 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів