Художня школа Закарпаття презентувала в Ужгороді картини свого лідера

Художня школа Закарпаття презентувала в Ужгороді картини свого лідера
Виставка приурочена до ювілею народного художника України Бориса Кузьми, якому 22 лютого виповнилося 60 років. Святкова експозиція налічує понад 74 картини.

 

23 лютого 2018 року в залах Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая відкрили ретроспективну виставку народного художника України, очільника Закарпатської обласної організації Національної спілки художників України Бориса Кузьми. Експозиція має назву «У затишку натюрморту».

Виставка приурочена до ювілею митця, якому 22 лютого виповнилося 60 років. Святкова експозиція налічує понад 74 картини. В основному це роботи, виконані впродовж останніх двадцяти років творчості.

Як розповів сам автор, задумка була наступна: по 2-3 картини з кожного року. Відвідувачі виставки мають змогу оглянути як відомі роботи митця, так і ті, які ще не були представлені широкій громадськості. Картини написані під час численних пленерів на території Закарпаття та за його межами, а також, певна річ, у майстерні художника.

Експозиція «У затишку натюрморту» вражає не тільки колористикою, а й палітрою жанрів. Але основний акцент експозиції зроблений саме на натюрморті. «Я вирішив зробити наголос саме на цьому жанрі, – пояснив митець. – Як то кажуть: я художник, я так бачу. Звісно, аби виставка не здалася однотипною, додав до неї й пейзажі, й фігуральні композиції, й графіку. Наступного разу, можливо, зроблю виставку картин на тематику моїх закордонних подорожей або виключно графічні роботи. Але зараз хочу розкрити саме тему натюрмортів».

За словами мистецтвознавців, Борис Кузьма формує і показує власне, цікаве та емоційне враження від реального світу завдяки плетиву стрімких ліній, живописних вузлів та фрагментів, несподіваних просторових побудов і сміливих кольорових рішень.

Виставка Бориса Кузьми «У затишку натюрмортів» триватиме у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая до 13 березня. 

Денис Фазекаш, Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

 

23 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів