У Закарпатському кардіодиспансері тестують найсучасніший ангіограф в Україні

У Закарпатському кардіодиспансері тестують найсучасніший ангіограф в Україні
Сьогодні в Ужгороді на новому агіографічному апараті проведено першу тестову коронарографію судин серця.

 

Як зауважив завідувач рентген-хірургічного відділення Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру Ярослав Раточка, це устаткування  є на сьогодні найсучаснішим обладнанням експертного класу, найкращим в Україні (!!!). Лікар відзначив відмінну якість  зображення, точність позиціонування, знижену дозу рентген-навантаження та надзвичайну зручність та швидкість роботи нового обладнання. Пацієнт перебував в операційній 15 хвилин, а час роботи самого обстеження – склав всього 20 секунд!

У 43-річного пацієнта були болі, клінічні прояви та результати попередніх обстежень, які вказували на необхідність проведення дообстеження судин серця. Коронарографія допомогла чітко встановити діагноз. Маніпуляцію та обстеження пацієнта проводили зав. рентген-хірургічного відділення ЗОККД  Ярослав Раточка, медсестра Інна Білокопитна, інженер Владислав Тимошко та колеги з Києва. Одразу по закінченні процедури пацієнт самостійно покинув операційну.

Коронарографія – «золотий стандарт» обстеження хворих, який дозволяє визначити місце, ступінь і довжину пошкодження коронарних артерій. За результатами коронарографії, залежно від оцінки ступеню пошкодження, лікар визначає метод відновлення кровопостачання серцевого м’яза: медикаментозний, стентування або шунтування. Всім пацієнтам коронарографія проводиться безкоштовно, а хворі які доправляються в ургентному стані повністю забезпечені безкоштовними стентами для надання допомоги. Минулого року область централізовано за кошти державного бюджету отримала 264 cтенти та додатково за кошти обласного бюджету закуплено ще 150 стентів та необхідні витратні матеріали.

Нагадаємо, що закупівля сучасного обладнання експертного класу «Ангіографічна система з розширеними функціями Artis Yee Floor» для Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру відбувалося в рамках реалізації  субпроекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей в Закарпатській області».  Мета проекту – підвищення своєчасності та якості надання медичних послуг пацієнтам із серцево-судинними хворобами. Проект передбачає проведення низки робіт та заходів які торкаються всіх рівнів:  від первинної ланки та екстреної медичної допомоги до другого та третього рівня.

Джерело: ОЦЗ Закарпаття

 

23 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів