Незабаром у Мукачеві удвічі зростуть ціни на воду

Незабаром у Мукачеві удвічі зростуть ціни на воду
Тариф за водопостачання та водовідведення у місті Мукачево у 2012 році складав - 7 гривень 43 копійки за кубічний метр, а з 1 листопада 2016 по сьогодні жителі приватного сектора платять - 10 гривень 8 копійок, а мешканці багатоповерхівок - 10, 52. До слова, у Мукачеві плата за воду найнижча на Закарпатті та й на Україні. Незважаючи на це,із 27 з половиною тисяч абонентів серед населення - майже 50 відсотків боргують водоканалу за дані послуги.

 

Згідно чинного законодавства України відрізати від водопостачання населення не можна, тоді водоканалу залишається лише обмежувати водовідведення. У випадку, коли абонент боргує понад 1000 гривень і після попередження не звернувся про відтермінування чи реструктуризацію боргу, за допомогою ось цієї конструкції будуть тампонувати каналізацію боржника.

А відновлять надання послуг лише після сплати боргу та витрат з відновлення водовідведення. Тому очільник водоканалу наголошує - впорядкувати відносини з водоканалом. Діючий тариф не покриває усіх витрат Мукачівводоканалу, тому комунальне підприємство дотується з міського бюджету - у середньому приблизно - 40 мільйонів гривень на рік, витрати таким чином покривають коштами платників податків мукачева.

Тариф формується окремо на водопостачання і водовідведення. Крім того, з 2016 року зросла мінімальна заробітна плата у понад 2 з половиною рази, піднялися ціни і на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, хлор та хлорне вапно у півтора-2 рази.

М-студіо

 

24 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів