Делегація чеського краю Височина відвідала в Ужгороді установу виконання покарань №9

Делегація чеського краю Височина відвідала в Ужгороді установу виконання покарань №9
Перебуваючи на Закарпатті, делегація чеського краю Височина завітала до Закарпатської установи виконання покарань №9. У будівлі, яка знаходиться в центрі Ужгорода, близько року тому сталася пожежа. Загорівся дах, який практично був зруйнований. Як розповідає нещодавно призначений керівник установи, за цей час повністю відновити покрівлю так і не вдалося.За останні три місяці, з початку виконання своїх обов’язків, новий керівник намагається ліквідувати наслідки пожежі.

 

Відтак звернувся я до керівництва краю, так й іноземних організацій та партнерів області. Враховуючи, що будівля зведена за часів Чехословаччини та знаходиться в так-званому чеському кварталі міста, було вирішено запросити делегацію з Височини. Останні, оглянувши будівлю, були вражені побаченим, адже дійсно дах потребував повної реконструкції. за словами чеських партнерів, ситуація непроста, адже сама установа є державною та підтримується бюджетним коштом.

Тож тут потрібно виробити механізм інвестиційної підтримки, як це є на прикладі Ужгородського національного університету. Зі свого боку, в установі кажуть: роблять все необхідне аби якнайшвидше відновити дах будівлі у якій перебувають утримані. За цей час вдалося придбати комплектуючі матеріали, однак цього недостатньо для завершення будівельних робіт.Розпочати ж ремонтні роботи планують із березня. За цей час керівництво установи намагатиметься вирішити проблему решти необхідних коштів. У свою ж чергу, чеська делегація намагатиметься знайти механізм фінансової допомоги, зокрема через благодійний фонд Віза.

М-студіо

 

24 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів