Телевізори й "мобілки" крадуть уяву у дітей закарпатців!

Телевізори й "мобілки" крадуть уяву у дітей закарпатців!
До того ж роблять їх млявими й ледачими...

 

Вчені постійно досліджують технології та як це впливає на здоровий розвиток дітей. Коли вони знаходять те, що може негативно позначитися на дітях, у них немає інших способів запобігти цьому, крім написання рекомендацій для батьків. Але чи слідують вони їм? Нове дослідження Університету Британської Колумбії показало, що батьки дозволяють своїм дітям використовувати технології більше, ніж радять учені.

Інструкції Канадського педіатричного товариства передбачають, що дітям до двох років не слід давати гратися новими технологіями, такими як планшети, смартфони, телевізор etc. Це може мати негативний вплив на їх здоровий розвиток, і в реальності немає ніяких підстав для того, щоб дворічний малюк в будь-якому випадку користувався смартфоном. Ці рекомендації легко доступні в Канаді, але, як показує це нове дослідження, батьки їх не дотримуються. Вчені опитали 242 батьків дітей у віці до двох років у Ванкувері та виявили, що більше половини батьків у дослідженні дозволяють своїм дітям використовувати технології.

Справді, лише 42% батьків не дозволяли своїм дітям проводити час за екраном. Тим часом, 40,5% дозволили малюкам використовувати пристрої до півгодини на добу, а 17,5% батьків у цьому дослідженні давали своїм дітям прилади на годину або більше в день. На жаль, це навіть не дивно, тому що батьки, як правило, вдаються до використання телефонів, коли їхні діти засмучені. Лікарі помітили це, за знімками на батьківських смартфонах. Коли вони починають плакати, коли їх хтось ображає, батьки просто дають їм телефони та показують відео, а не обіймають малюків і розмовляють з ними. Батьки, як правило, кажуть, що вони не мають часу проводити з маленькими дітьми через домашні справи та втомою після напруженого робочого дня. Проте інші вважають, що технології насправді допомагають малюкам розвивати свою мову.

Вчені не здивовані цими результатами, хоча вони хочуть, щоб батьки дотримувалися цих правил. Малюки повинні рухатися більше, а коли ви дасте їм телефон, вони просто зупиняються і втуплюються в нього без будь-якої фізичної активності.

Мобільні телефони крадуть дитячу уяву, роблять їх ледачими та млявими. Ваш телефон не є нянею, ваша дитина потребує вас. Немає підстав давати смартфони дітям до 2 років - це правило, яке слід дотримуватися кожному.

 

25 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів