Закарпатські експортери скористалися сертифікатом "зі знижкою" вже 5 тисяч разів

Закарпатські експортери скористалися сертифікатом "зі знижкою" вже 5 тисяч разів
Наявність сертифікату форми євро 1 допоможе зекономити 5% або ж навіть отримати право на безкоштовне розмитнення.

 

Експортувати товари з України у країни ЄС можливо дешевше. Зекономити пропонують митники шляхом оформлення відповідних сертифікатів форми євро 1. Преференції встановлені митним тарифом України та ЄС і надають певні пільги при розмитнені.

Тобто, якщо товар експортує український виробник без сертифікату, то отримувач повинен сплатити за нього повне мито у 10%, наявність сертифікату ж у свою чергу допоможе зекономити 5% або ж навіть отримати право на безкоштовне розмитнення. Відсоток знижки залежить від класифікації товару.

Оформлюють такі сертифікати з 2014 року. А з 2016 року кількість країн між якими діє угода Вільної торгівлі зросла майже на 30 країн. На митниці розповідають, Закарпатські експортери скористалися послугою вже 5 тисяч разів.

Серед людей, які користуються преференцією і пані Наталя, жінка постачає у різні країни Європи вирощені ягоди. Каже, з допомогою сертифікату, значно розширила список своїх партнерів. Що ж потрібно аби оформити сертифікат форми євро 1, митники розповідають, процедура не мудра та оперативна.

Заява повинна бути і в електронному вигляді . Згодом працівники митниці розглядають заяву, і якщо все відповідає умовам – сертифікат відправляється в країну ЄС. На обробку заяви митники мають 8 годин. Заяву оформити експортер може, як до відправки товару, так і по закінченню ввозу, тоді ж кошти за розмитнення повертаються отримувачу згодом.

Варто додати, послуга абсолютно безкоштовна. А сертифікат видається на партію товару.

Джерело: М-студіо

 

25 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів