У Сваляві правоохоронці провели лекцію для студентів місцевого коледжу

У Сваляві правоохоронці провели лекцію для студентів місцевого коледжу
Свалявські правоохоронці постійно проводять із неповнолітніми правові уроки. Днями така зустріч відбулась із учнями місцевого технічного коледжу. Поліцейські ознайомили студентів з своєю роботою.

 

Правова зустріч правоохоронців з учнями відбулась на базі Свалявського технічного коледжу Національного університету харчових технологій.

Старша слідча Свалявського відділення поліції Ірина Токарчик та інспектор ювенальної  превенції Ярослав Заводунов розповіли учням про статті кримінального і адміністративного кодексів, за якими найчастіше притягуються до відповідальності неповнолітні. Правоохоронці роз’яснили, що іноді підліток не розуміє, що, спокусившись на власність свого знайомого, можна отримати судимість за статею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). І нечесно здобута річ може потягнути відповідальність аж до позбавлення волі. Негідна поведінка неповнолітнього, така як нищення комунального майна, лайка в громадському місці, можуть призвести до складання адмінматеріалу за ст. 173 КУпАП.

Також поліцейські  ознайомили підлітків із їхніми правами та акцентували увагу і на їх обов’язках, які вони повинні сумлінно виконувати.

Далі правоохоронці розповіли присутнім про професію поліцейського, зокрема, Ірина Токарчик розповіла про роботу слідчого підорзділу та порядок набору на навчання та роботу  до Національної поліції України.

На завершення правоохоронці відповіли на запитання, які цікавили студентів.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

26 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів