У Синевирі, на Міжгірщині, "мозкували" як запобігти можливому браконьєрству, пов'язаному з морозами

У Синевирі, на Міжгірщині, "мозкували" як запобігти можливому браконьєрству, пов'язаному з морозами
26 лютого у національному природному парку «Синевир» відбулася робоча нарада служби державної охорони ПЗФ. Засідання було присвячено питанням охорони диких тварин.

 

Непрості погодні умови, які склалися в кінці лютого, можуть негативно вплинути на лісових мешканців. Стійкий сніговий покрив, сильні морози, що перевищують 20-грудусну позначку ртутного стовпчика – усе це зумовлює деякі види диких тварин спускатися з віддалених урочищ ближче до населених пунктів і автодоріг на галявини в пошуках їжі. Передусім, це стосується оленів, косуль і кабанів У зв’язку з цим виникає висока ймовірність браконьєрства. Саме у цей період необхідною є активна та злагоджена робота всієї служби державної охорони ПЗФ НПП «Синевир» і, перш за все, інспекторів ІІ категорії. Як ефективно діяти, щоб запобігти браконьєрству – ключова тема, яка обговорювалася на засіданні. 

За результатами наради вирішено посилити чергування в урочищах усіх ПОНДВ, забезпечити подальшу підгодівлю диких тварин, зачинити шлагбауми до лісових урочищ, регулярно проводити рейди по всій території парку, забезпечити оперативне інформування керівництва служби державної охорони ПЗФ про підозрілих осіб, які можуть вчинити браконьєрські дії.

 

27 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів