Закарпатці взяли участь у заключній стратегічній сесії планування діяльності системи БПД

Закарпатці взяли участь у заключній стратегічній сесії планування діяльності системи БПД
22 та 23 лютого фахівці та фахівчині Координаційного центру з надання правової допомоги підбили підсумки низки стратегічних сесій планування своєї роботи, а 23 лютого мали змогу доопрацювати спільне бачення перспектив розвитку системи з керівниками регіональних центрів з надання БВПД.

 

Захід відбувся у співпраці з ВБО «Українська фундація правової допомоги» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

Під час першого дня заходу керівний склад Координаційного центру проаналізував ключові здобутки за період функціонування системи надання безоплатної правової допомоги, поточні проблеми та пріоритети, окреслив середньострокові перспективи розвитку та завдання на поточний рік.

У вступному слові директор Координаційного центру Олексій Бонюк зазначив, що незмінними у роботі системи БПД мають залишитися її команда, візія та цінності – це найцінніший актив, який вселяє впевненість у реалізації завдань і планів. «На цьому фундаменті слід будувати системний план розвитку, який відповідатиме потребам як усередині системи, так і зовнішнім викликам», – зазначив Олексій Бонюк.

22. 23.02.2018 stratehichna sesiia 1

Впродовж дня учасники сесії мали нагоду обговорити пріоритети та завдання у 2018 році, серед яких, зокрема: вдосконалення доступу до безоплатної правової допомоги, покращення якості її надання, управління знаннями та розвиток людського потенціалу правничої спільноти та партнерських мереж системи БПД, посилення правової спроможності громад та правопросвітництво, комунікації та налагодження ефективної взаємодії із заінтересованими сторонами, а також підвищення ефективності роботи системи та оптимізація внутрішніх процесів.

22. 23.02.2018 stratehichna sesiia 12

Крім того, Сергій Кучерук, керівник Київської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи, презентував модель роботи таких платформ та напрями їх роботи. Учасники заходу висловили своє бачення та пропозиції щодо основних активностей платформ, за якими може здійснюватиметься їхня діяльність з огляду на ті ключові цілі, яких планується досягти завдяки реалізації цього напряму розвитку системи.

22. 23.02.2018 stratehichna sesiia 13

Найбільш жваву дискусію викликала презентація Вікторії Мітько, начальниці управління забезпечення якості правової допомоги, щодо концепції офісів громадського захисника. Три пілотні офіси громадського захисника у кримінальних провадженнях уже розпочали роботу у Києві, Рівненській та Вінницькій областях. Учасники заходу дійшли одностайної згоди щодо доцільності запровадження інституту наставництва, що є ключовим завданням таких офісів, однак висловили низку застережень щодо критеріїв відбору та засад роботи адвокатів-наставників, формату взаємодії з регіональними радами та загалом трактування концепції з урахуванням сприйняття цільовою аудиторією.

22. 23.02.2018 stratehichna sesiia 3

22. 23.02.2018 stratehichna sesiia 6

Наступного дня директори регіональних центрів долучилися до дискусії щодо актуальних питань та перспектив розвитку системи БПД та моделі роботи регіональних центрів з надання БВПД. Участь у роботі цього дня сесії взяла Координатор Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Ольга Гальченко.

22. 23.02.2018 stratehichna sesiia 4

22. 23.02.2018 stratehichna sesiia 2

Разом із колегами Координаційного центру стратегували про розвиток системи БПД представники Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції, зокрема й генеральний директор Владислав Власюк.

Модераторкою стратегічної сесії була Наталія Церклевич.

Усі напрацювання в рамках роботи 2-х днів стратегічної сесії стануть основою для плану діяльності Координаційного центру у 2018 році.

22. 23.02.2018 stratehichna sesiia 15

Джерело: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області

 

27 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів