Виданий українською мовою роман письменника зі Словаччини презентують в Ужгороді

Виданий українською мовою роман письменника зі Словаччини презентують в Ужгороді
Роман розповідає про життєву історію Александра Дубчека, події в ЧСР у 1968 р., а також суспільно-політичні процеси, що призвели до утворення сьогоднішньої Словацької Республіки.

 

Завдяки Угоді про творчу співпрацю між Закарпатською організацією Національної спілки письменників України та Спілкою українських письменників Словаччини в останні роки все частішими стають обмінні презентації книг і спільні культурні заходи обабіч кордону.

Нещодавно в ужгородському видавництві "TIMPANI" вийшов друком роман відомого словацького письменника Любоша Юріка "Рік довший, ніж сторіччя". Українською переклав його голова Спілки українських письменників Словаччини, головний редактор журналу "Дукля" Іван Яцканин. Твір розповідає про життєву історію Александра Дубчека, події в ЧСР у 1968 р., а також суспільно-політичні процеси, що призвели до утворення сьогоднішньої Словацької Республіки.

Спілка українських письменників Словаччини і Закарпатська організація НСПУ разом із видавництвом "TIMPANI" ініціювали проведення в Ужгороді презентації роману "Рік довший, ніж сторіччя", виданого українською мовою.

Творча зустріч із автором Любошем Юріком, а також із перекладачем роману Іваном Яцканином і відомим прозаїком та публіцистом Любомиром Олагом відбудеться 28 лютого о 14.00 у Генконсульстві Словацької Республіки в Ужгороді. Тут також буде представлена виставка книг словацьких письменників у перекладі українською й українських у перекладі словацькою та видань проекту "Між Карпатами і Татрами". Після відбудеться акція покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Томашу Масарику і Мілану Растіславу Штефаніку. 

1 березня о 10.00 словацькі письменники та їхні закарпатські колеги завітають і до Ужгородського національного університету.

Наостанок, о 17.00, гості поспілкуються з читачами Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф.Потушняка, де презентують уже згаданий роман.

Джерело: Департамент культури Закарпатської ОДА

 

 

27 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів