Великого італйського музиканта вшанують концертом в Ужгороді

Великого італйського музиканта вшанують концертом в Ужгороді
У Закарпатській обласній філармонії 4 березня відбудеться концерт з нагоди ювілею від дня народження геніального композитора, віртуоза-скрипаля, диригента і священика Антоніо Вівальді.

 

При житті його яскрава, багато в чому новаторська музика користувалася популярністю і мала значний вплив на сучасників, однак по смерті автора майже 200 років перебувала в забутті. 4 березня виповнюється 340 років від дня народження Антоніо Вівальді. На сьогодні найвідомішим його твором є цикл скрипкових концертів «Чотири пори року» для струнного оркестру. А взагалі перу композитора належать більше 40 опер, ораторій, кантат та понад 500 концертів.

Вважається, що Антоніо Вівальді привів музику бароко до імпресіонізму, а деякі його твори навіть стали передвісниками романтизму.

4 березня у Закарпатській обласній філармонії відбудеться концерт з нагоди ювілею від дня народження цього музичного генія. Віддати шану великому італійцю готуються камерний оркестр під орудою заслуженого артистка України Владислава Юроша, солістка філармонії Катерина Гажо (орган) та ціле сузір’я яскравих виконаців, серед яких заслужена артистка України Оксана Хархаліс (мецо сопрано), Діана Гавата (віолончель), Оксана Гриневич (флейта), Тарас Попович (флейта), Емеріх і Томас Поповичі (труба), Ярослав Бреславський (гітара), Олена Юрош (клавесин). У програмі – арії з опер, частини з концертів для різних сольних інструментів і ансамблів у супроводі струнного оркестру, переклади творів А.Вівальді Й.С.Бахом для органу та ін.

Музика, створена цим талановитим мелодистом понад три століття тому, і нині залишається поза часом, не перестаючи захоплювати своєю свіжістю, красою і пристрасністю. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

Концерт відбудеться у рамках проекту «Музика вихідного дня». Початок о 17.00.

Підготувала Таїсія Грись

 

27 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів