Курси професійної перепідготовки військовослужбовців стартують в Ужгородському нацуніверситеті

Курси професійної перепідготовки військовослужбовців стартують в Ужгородському нацуніверситеті
Академнаставником групи з 30 осіб, які протягом трьох місяців опановуватимуть менеджмент туристичної та готельно-ресторанної сфери, став професор УжНУ Федір Шандор.

 

26 лютого в ректораті вишу відбулося урочисте відкриття програми курсів професійної перепідготовки військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, звільнених у запас, а також членів їхніх сімей. Почали захід із виконання Гімнів України та Королівства Норвегія.

Про проект розповідає Федір Шандор

Удосконалення знань і навичок слухачів, допомога в самореалізації – головна мета презентованого проекту. Його вдалося реалізувати завдяки запуску в Ужгороді програми «Україна – Норвегія», яка фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія. Організатор виконання в нашій державі – Міжнародний фонд соціальної адаптації. Партнером з норвезького боку є NORD Університет, в обласному центрі Закарпаття – Ужгородський національний університет і ГО «Наше рідне Закарпаття». Про це під час заходу повідомив модератор заходу, професор УжНУ Федір Шандор.

До слова, саме Федір Федорович став академнаставником групи з 30 осіб, які протягом трьох місяців опановуватимуть менеджмент туристичної та готельно-ресторанної сфери. Завершать навчання у травні 2018 року. Заняття починатимуться о 17.00. Викладатимуть працівники УжНУ, інших українських вишів, підприємці, представники NORD Університету.

Тетяна Шаповалова

Після закінчення курсів слухачі мають захистити власні бізнес-проекти, а відтак їм видадуть дипломи університету NORD (Норвегія) і про проходження курсів в УжНУ.

«Проект «Україна – Норвегія», орієнтований на перепідготовку військовослужбовців, стартував 15 років тому в Криму. Норвегія – морська країна, тому й започаткувала програму саме на півострові. У 2014 році проект у Криму закрили, натомість він почав поширюватися в інших регіонах. Нині до Асоціації університетів України входять 15 ВНЗ, а партнерами є понад 20 вишів, серед яких УжНУ. Сподіваюся, у майбутньому Ужгородський університет увійде до асоціації. Учасникам проекту бажаю наснаги, успіхів, отримати те, чого очікуєте», – зауважила член правління благодійної організації «Міжнародний фонд соціальної адаптації», координатор проекту в західному регіоні Тетяна Шаповалова.

Іван Балашов та Денис Ман

Своєю чергою, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман наголосив, що напрямок курсів обраний удало. На Закарпатті діють програми підтримки туристичної галузі, а також малого і середнього бізнесу.

Представник Державної служби України у справах ветеранів війни і учасників АТО, полковник запасу Іван Балашов побажав слухачам продуктивного навчання та запропонував їм долучитися до велотуру, коли в Ужгороді цвістиме сакура.

Вікторія Пфайфер

Начальник відділу у справах інвалідів та ветеранів Ужгородської міськради Вікторія Пфайфер зауважила: в обласному центрі нині зареєстровано понад 1100 учасників АТО, із них 50 інвалідів, тому проект, який допоможе цим людям самореалізуватися, є важливим.

Заняття для слухачів курсів професійної перепідготовки військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, звільнених у запас, а також членів їх сімей, розпочинаються вже сьогодні. Для учасників проекту підготували чимало цікавих практичних завдань.

Успіхів!

Ольга Брайлян, Медіацентр УжНУ

 

27 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів