В Ужгороді швейцарець Бернардо Хенріх консультував пацієнтів із захворюваннями кришталика та сітківки ока

В Ужгороді швейцарець Бернардо Хенріх консультував пацієнтів із захворюваннями кришталика та сітківки ока
Лікар-офтальмохірург працює у найкращих клініках Цюріху та Лугано. В Україні він уже не вперше.

 

До обласного центру Закарпаття завітав один із провідних офтальмохірургів Швейцарії Бернардо Хенріх. Тут він ділився досвідом і допомагав краянам, у яких є захворювання очей. Протягом двох днів він консультував пацієнтів із захворюваннями кришталика та сітківки ока. Лікар працює у найкращих клініках Цюріху та Лугано. В Україні він уже не вперше.

Бернардо Хенріх, офтальмохірург із Швейцарії, ділиться: "Я уже рік тому тут був на два дні роботи. Тому що наша клініка співпрацює з закарпатською клінікою, з паном Валерієм та з інститутом ім. Філатова в Одесі... Я дуже вражений високим рівнем медицини, яке я бачу тут, в клініці, в Ужгороді та Одесі. Думаю, що в Україні є дуже хороші лікарі з великим досвідом роботи. У нас в Швейцарії, в маленькій країні з населенням 7 млн. жителів, ми не маємо багато медичних центрів з таким великим досвідом."

З українськими лікарями Бернардо Хенріх співпрацює уже декілька років. Публікують спільні наукові праці з офтальмології і організовують обмінні візити для спеціалістів зі Швейцарії та України.

Не бояться пацієнтів із важкими захворюваннями. Спільними силами визначають діагноз та беруться за лікування. Використовують при цьому новітнє обладнання світових зразків.

Закарпатські лікарі переймають світовий досвід колег та охоче діляться своїм. Намагаються розвивати міжнародне співробітництво у краї. У планах мають нові проекти, які уже незабаром втілюватимуть у життя.

Джерело: "УжІнформ".

 

27 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів