Приклад Закарпаття та Ужгорода у контексті виконання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС

Приклад Закарпаття та Ужгорода у контексті виконання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС
У середу, 28 лютого, о 12.00 год. в Ужгородському прес-клубі відбудеться засідання, головною темою якого стане «Приклад Закарпаття та Ужгорода у контексті виконання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС». Йтиметься про реформування різних галузей згідно із змінами у законодавстві, новації у діяльності як органів влади, так і бізнесу, інших установ, які є вимогою Угоди про Асоціацію.

 

Детальніше про ситуацію у різних сферах (екологічній, економічній, освітній, адміністративні тощо) які Україна (а водночас і Закарпаття) зобов’язалася реформувати і внести зміни до законодавства, а також наблизитися до європейських норм, розкажуть:

 -   Любов Когуч, заступник директора департаменту-начальник управління туризму і курортів ДЕРТ Закарпатської ОДА;

-     Оксана Станкевич-Волосянчук, РМЕО «Екосфера»;

-  Таїсія Симочко, керівник НКП РП ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» при УжНУ;

-        Олександр Пересоляк, член Ради громадського контролю при НАБУ.

-          Представники Ужгородської міськради.

Угода про асоціацію з Європейським Союзом — договір між Європейським Союзом (ЄС) та державою — не членом ЄС, що створює рамки для співпраці між ними. До областей співпраці зазвичай належать розвиток політичних, торговельних, соціальних, культурних зв'язків та зміцнення безпеки. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбувалося в два етапи. 21 березня 2014 року було підписано політичну частину Угоди та Заключний акт саміту. Зокрема, преамбулу, статтю 1, розділи І «Загальні принципи», ІІ «Політичний діалог та реформи, політична асоціація, співробітництво та конвергенція у сфері зовнішньої та безпекової політики» і VII «Інституційні, загальні та прикінцеві положення» Угоди.  27 червня 2014 року було підписано економічну частину Угоди – розділи III «Юстиція, свобода та безпека», IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею», V «Економічне та галузеве співробітництво» та VI «Фінансове співробітництво та положення щодо боротьби із шахрайством».

 ***

Захід відбудеться у приміщенні Ужгородського прес-клубу за адресою:

м.Ужгород, пл. Жупанатська, 15/4

Початок о 12.00

Запрошуються представники усіх ЗМІ.

 

 

27 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів