Ентузіасти популяризують та розвивають Telemark на Закарпатті

Ентузіасти популяризують та розвивають Telemark на Закарпатті
Замість лижного костюму на них елегантні вінтажні сукні та піджаки. Любителів Телемарку, завжди видно здалеку. Батьківщина цього особливого стилю катання далека скандинавська країна. Втім, ентузіасти популяризують його і на Закарпатті. Основна відмінність цього стилю катання - до лижі кріпиться лише носок черевика. П’ятка при цьому залишається вільною. Велике значення для всіх, хто катається в стилі Телемарк має вбрання. Адже воно додає історичного шарму.

 

Не менш важлива для кожнго телемаркера - популяризація активного способу життя. Замість звичайних лижних палиць - тут дещо інше. Палиця, яка допомагає втримати рівновагу на схилі, колись використовувался і за зовсім іншим призначенням. Прихильників Телемарку з кожним роком лише більше. Вони влаштовують фестивалі в різних країнах світу та запрошують усіх охочих. Гості зі Словаччини Єва та Петер сюди приїхали на запрошення друзів, які катаються в стилі Телемарк. Кажуть, щороку і у них проходять подібні фестивалі.

Окрім спусків із гори, на гостей фесту завждли чекає і насичена розважальна програма. Музичні виступи, квести, конкурси, атракції, екскурси в історію. Ну а підтримати телемаркерів приїжджають навіть лицарі. На Закарпатті фестиваль Телемарк відбувся вже увосьме, традиційно цим фестом знаменується завершення активного лижного сезону.

М-студіо

 

28 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів