Студентам в Ужгороді розповіли про переваги програми «3+1 УжНУ – Фрезеніус»

Студентам в Ужгороді розповіли про переваги програми «3+1 УжНУ – Фрезеніус»
Ужгородський національний університет є активним учасником європейського освітнього та наукового простору, який активно залучає студентів до міжнародної співпраці й стажування за кордоном. Новим етапом у розвитку цього напрямку є впровадження програми подвійних дипломів студенів економічного факультету в співпраці з Університетом прикладних наук Фрезеніус у м.Мюнхен.

 

Так, у середу, 28 лютого, проректор з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел, начальник відділу міжнародних зав’язків Оксана Свєженцева та провідний спеціаліст відділу міжнародних зв'язків Орислава Пантьо завітали на економічний факультет УжНУ та ознайомили студентів із навчанням за програмою «3+1 УжНУ – Фрезеніус».

Проректор з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел розповіла студентам про особливі програми, які дозволяють навчатися паралельно у двох вишах і зауважила, що подібні програми відкривають широкі можливості для випускників. «Ужгородський національний університет має чимало освітніх програм, які спрямовані на мобільність. Це означає, що протягом одного семестру, одного чи двох років студент має можливість паралельно навчатися в іноземному виші. Ми розуміємо, що для подальшого успішного працевлаштування необхідно отримати не тільки якісні знання, але й досвід. А студенти, що мають цінний європейський досвід є конкурентоспроможнішими та цікавими на ринку праці. УжНУ дає можливість студентам обрати для себе різноманітні програми академічної мобільності, до яких, зокрема, відноситься програма «Еразмус +». Переваги цієї програми полягають в тому, що протягом семестру студент навчається закордоном, складає іспити, а після повернення здобуті ним бали та оцінки перезараховуються. 

Формою мобільності, однак вже вищого рівня, є програма паралельних дипломів. Нині наш університет працює над впровадженням таких програм на кожному факультеті. Завдяки спільній роботі ректорату, деканату й особисто декана економічного факультету – Віталія Сержанова – та німецьких університетів була розроблена програма «3+1». Вона передбачає три роки навчання в ужгородському університеті та один рік в університеті Фрезеніус. У результаті такого навчання ви отримуєте два дипломи – нашого університету та європейського» - розповіла студентам проректор Мирослава Лендьел.

Детальніше з особливостями програми «3+1» студентів економічного факультету ознайомила провідний спеціаліст відділу міжнародних зв'язків Орислава Пантьо, яка зауважила, що університет Фрезеніус акредитований Науковою радою Німеччини, що гарантує якісне надання освітніх послуг згідно з європейськими стандартами. «Про навчання в німецькому виші можна говорити чимало, однак варто звернути увагу, що воно зорієнтоване на практичну складову. Інноваційне та водночас адаптоване до вимог ринку праці навчання в невеликих групах, а також відомі партнери - це лише деякі з переваг Університету прикладних наук Фрезеніус. Пропонований провідний німецький виш має філії в Кельні, Гамбурзі, Мюнхені, Берліні, Дюссельдорфі, Франкфурті на Майні та Нью-Йорку, у яких навчається понад дванадцять тисяч студентів. В університеті запроваджено широкий вибір інноваційних пропозицій бакалаврських та магістерських програм, особливістю яких є виразні інтернаціоналізація навчання та практична складова».

Представники ректорату розповіли, що навчання в німецькому виші дає можливість студенту розвиватися, навчатися європейським цінностям та побачити систему освіти провідного вишу з середини. Завдяки дням кар’єри, міжнародним проектам та тренінгам студентам вдало вдається поєднувати теорію та практику, що дуже важливо для сучасної молоді. Також, важливим моментом залишається можливість перебування упродовж року в Мюнхені – одному з найбільших комфортних мегаполісів Європи – та можливість подальшого працевлаштування в Німеччині на престижних фірмах-партнерах зокрема BMW та Simens.

Зустріч зі студентами підсумував декан факультету Віталій Сержанов: «Напевне, вперше на ринку освітніх послуг німецьким університетом було визнано навчальні плани на три роки навчання за ступенем «бакалавр», і не потребували кардинальних змін чи уточнень. Студенти мають право захищати свої дипломні роботи, або в німецькому виші, або в нашому, але результатом написання та захисту цієї роботи є отримання  двох дипломів. Це надзвичайно приваблива пропозиція, адже ви стаєте тими унікальними фахівцями, які зможуть працювати на обох ринках і бути успішними. Однак варто зазначити, що ми прагнемо давати можливість студентам отримувати досвід і навчання, і роботи закордоном, однак чекаємо їх тут. Адже Україна також потребує фахівців різних галузей та напрямків, зокрема,  і якісних економістів, які змогли б впроваджувати здобутті знання, методи та досвід європейців у розвиток нашої країни».

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

01 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів