Наркотичні засоби на Закарпатті розповсюджуються там, де є молодь

Наркотичні засоби на Закарпатті розповсюджуються там, де є молодь
Начальник управління протидії наркозлочинності поліції Закарпаття Роман Тягур розповів про найрезонансніші справи з виявлення наркотиків в області, пояснив, де найчастіше можна зустріти заборонені припарати, та навів трохи статистики.

 

Сьогодні, 1 березня, у Міжнародний день боротьби з наркоманією і наркобізнесом начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП в Закарпатській області Роман Тягур розповів про деякі особливості боротьби з цією проблемою в краї.

«Не варто думати, що управління протидії наркозлочинності – це єдиний орган в поліції, який займається виявленням та документуванням такого виду злочинів. Дуже важливу роботу в цій проблемі беруть працівники відділів та відділень в районах та управління карного розшуку поліції Закарпаття. Тільки спільними зусиллями можна побороти наркоторгівлю. Якщо ж говорити про основні напрямки роботи, то це однозначно збут заборонених речовин та їх контрабанда», – розповів Роман Тягур.

За минулий рік у сфері обігу наркотичних засобів за 197 кримінальними провадженнями особам повідомлено про підозру. Поліція Закарпаття виявила та задокументувала 71 випадок продажу заборонених речовин. Вісім разів правоохоронці після проведення оперативно-розшукових заходів виявляли в області наркопритони та місця для незаконного вживання, виробництва наркотичних засобів. Досудове розслідування уже завершено у 6 таких справах.

Роман Тягур звернув увагу на те, що найбільше злочинів у сфері обігу наркотичних засобів документується в Ужгороді та Мукачеві, найменше – на Тячівщині та в Перечинському районі.

«Це пов’язано з тим, що у великих містах така проблема традиційно більш яскраво виражена. Наркотичні засоби розповсюджуються там, де є молодь. Тобто в місцях, де є скупчення навчальних закладів, нічних клубів та інших розважальних закладів. Саме тому в таких містах поліція особливо посилено працює в даному напрямку», – наголосив Роман Тягур.

Цього року управління протидії наркозлочинності спільно з колегами в районах вже мають кілька гучних та резонансних розкриттів, так, 22 січня під час огляду будинку 30-річного жителя Косівської Поляни працівники сектору кримінальної поліції Рахівщини виявили у нього 800 грамів марихуани та металевий пристрій для куріння з слідами нагару. Суху подрібнену речовину рослинного походження вилучили та направили на експертизу. За фактом поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 309 Кримінального кодексу України.

Аналогічне провадження розпочато після санкціонованого обшуку на горищі будинку в Іршаві 30 січня. У 48-річного іршавчанина поліцейські виявили та вилучили 196 висушених рослини марихуани та 500 грамів подрібненої сухої речовини. Речові докази поліція вилучила та направила на експертизу.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

01 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів