Газового колапсу на Закарпатті не буде! Всі школи, дитсадки та виші працюватимуть "у звичайному режимі"

Газового колапсу на Закарпатті не буде! Всі школи, дитсадки та виші працюватимуть "у звичайному режимі"
Область має мінімальну залежність від газу, тому припиняти роботу об’єктів освіти немає жодної необхідності, заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

 

– Закарпатська область не зупинятиме роботу освітніх закладів через нестачу газу в зв’язку з невиконанням «Газпромом» своїх зобов’язань, – заявляє Геннадій Москаль. – По-перше, наша область споживає найменше газу в Україні, а частина Закарпаття взагалі негазифікована. По-друге, споживачами майже 85 відсотків газу, що використовується в області, є населення. Бюджетні установи та організації (у тому числі освітні об’єкти) споживають усього-на-всього 5,3 відсотків газу. По-третє, централізованого теплопостачання (типу теплокомуненерго) на Закарпатті немає давним давно, і в цьому смислі наша область є прикладом для всієї України. По-четверте, за останні роки, виконуючи доручення уряду, ми перевили купу соціальних об’єктів на альтернативні види опалення (насамперед дрова), оскільки знали, що Росія в будь-який момент може прикрутити газовий вентиль, як робила це вже неодноразово.

А тому на Закарпатті ніякого припинення роботи освітніх закладів у зв’язку з нестачею газу не буде за винятком тих районів, де рішенням комісій введено карантин через гострі респіраторної вірусні інфекції. На сьогодні карантин введено в Ужгороді та Ужгородському районі, в Берегові та Берегівському районі, а також у Свалявському районі.

Джерело: Сайт Геннадія Москаля

 

02 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів