РФ зацікавлена у дестабілізації ситуації в українському Закарпатті

РФ зацікавлена у дестабілізації ситуації в українському Закарпатті
Росія зацікавлена у дестабілізації ситуації в Закарпатській області України, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

 

Про це він заявив сьогодні, 2 березня, на прес-конференції у Львові, відповідаючи на питання стосовно вимог Угорщини про введення спостерігачів на Закарпаття у зв’язку з підпалом офісу угорського товариства в Ужгороді.

Клімкін зазначив, що, по-перше, є всі підстави вважати, що ці провокації були скоєні польськими радикалами й організовані за сприяння Росії.

«По-друге, я в Угорщині чую про якусь антиугорську кампанію в Україні. Давайте вийдемо на вулицю у Львові і запитаємо: хтось є антиугорський тут? Або в Києві чи в Одесі. Ну яка антиугорська кампанія? Але той, хто каже постійно про це – які би в нього не були причини, він насправді сприяє радикалам. Тому це безвідповідально з точки зору безпеки угорської громади», – заявив урядовець.

«Але я вважаю, що ми маємо захистити наших угорців. Я розмовляв із керівництвом СБУ і з міністром внутрішніх справ. Вони дуже щільно працюють у Закарпатті. Зараз вони збільшують присутність там, в тому числі наша поліція», – додав він.

Також Клімкін запевнив, що українська влада не дозволить роздмухувати ситуацію на Закарпатті.

«Те, що Росія це буде робити і далі, у мене особисто нема жодних сумнівів. Маємо бути для цього готові, оскільки для Росії це ідеальний сценарій – створити нестабільність також у Закарпатті. Те, що тут є російський чинник, по-моєму, ні в кого нема жодного сумніву», – заявив глава українського МЗС.

Джерело: ЗІК

 

02 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів