Головний український дипломат знову збирається на Закарпаття

Головний український дипломат знову збирається на Закарпаття
Про це Павло Клімкін заявив під час вчорашньої скайп-конференції зі Львова.

 

Скайп-конференція міністра закордонних справ України Павла Клімкіна розпочалась з останніх резонансних подій довкола угорської національної меншини Закарпаття. Мова в першу чергу про підпал офісу Товариства угорців Закарпаття. Позиція очільника зовнішньополітичного відомства чітка, події в Ужгороді мають на меті розпалювання міжнаціональної ворожнечі та у відносинах двох країн.

Заяви свого угорського колеги щодо спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Закарпатті для захисту прав угорської меншини Павло Клімкін назвав необґрунтованими. Ніяких підстав для цього в українському МЗС не вбачають, натомість результати нещодавнього візиту в область Верховного комісара ОБСЄ Астріда Торса, цьому підтвердження.

Щодо більш тривалих напружень у відносинах двох країн, пов’язаних з освітою національних меншин, то очільник МЗС зазначив, Україна врахує всі рекомендації Венеціанської комісії. Паралельно з цим ведеться роз’яснювальна робота як міністерством освіти так й зовнішньополітичним відомством. Однак Павло Клімкін наголосив, питання освіти в Україні, компетенція тільки української влади.

На закінчення розмови, головний дипломат країни анонсував свій візит на Закарпаття, яке планує відвідати ще весною. До цього часу, Павло Клімкін надіється, що винуватці провокацій проти угорської громади будуть знайдені тим самим принісши потепління в українсько-угорських відносинах.

Джерело: М-студіо

 

03 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів