Зимова краса весняного Ужгорода

Зимова краса весняного Ужгорода
Незвичною і дещо аномальною погодою зустрів Ужгород весну 2018 року.

 

Ужгородці, гортаючи минулорічні спогади у мережі Facebook, звернули увагу на контрасти – квітучий березень 2017-го і морозний цьогорічний. Хоча заради справедливості варто зауважити, що наше місто квітне ще з середини січня. Крокуси, білоцвіти, підсніжники, ерантіси… – усе це вже прикрашало подвір′я і клумби місцевих мешканців, а зараз вкрилося першим весняним снігом.

Лише цими днями легкий снігопад дійшов до обласного центру Закарпаття, натомість інші регіони України потерпають від морозної негоди і заметілі. Початок березня в Ужгороді ознаменувався поверненням зими і чарівними краєвидами, нетиповими для нинішнього сезону.

Особливо і неповторно зараз виглядає Уж. Навколо нього вирує життя – малеча випробовує лід, дорослі прогулюються набережними, птахи курсують проталинами... Річка живе одночасно і крижаною зимою, і бірюзово-зеленою весною. Ужгородці цілими родинами приходять до водойми погодувати міських качок, лебедів, голубів… Хоча, за словами орнітологів, тут птахам вистачає харчів, і в Ужгороді їм дуже комфортно.

Вже зовсім скоро весна повноцінно вступить у свої права – з теплим сонячним промінням, бруньками, зав′яззю квітів. Ми навіть не встигнемо помітити, як заквітнуть сакури і магнолії, як в Ужі, немов гриби, з′явиться висохле каміння. А зараз давайте захоплюватися цим зимовим «стоп-кадром»!

uzhgorod.net.ua

 

03 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів