Сноубордистка Аннамарі Данча: «Чи буду я в Пекіні? Життя покаже…»

Сноубордистка Аннамарі Данча: «Чи буду я в Пекіні? Життя покаже…»
Днями з зимових олімпійських ігор з Південної Кореї повернулася українська збірна команда. Головним і єдиним здобутком українців стала золота нагорода фристайліста Олександра Абраменка. Нагадаємо, що в складі олімпійців на гірськолижних схилах Пхьончхану виступали й двоє закарпатців – сноубордистка Аннамарі Данча та гірськолижник Іван Ковбаснюк. Тож по приїзду Аннамарі відповіла на кілька запитань нашого сайту.

 

- Аннамарі розкажи про атмосферу олімпіади, яким було місце проведення олімпійських змагань, власні враження?

- Все було дуже гарно організовано, спортсмени мешкали в двох олімпійських селищах, водному з них компактно розташувалася майже вся (фігуристи мешкали в іншому селищі)  українська команда. Для мене це булла найдружніша команда за всі попередні три олімпіади.

- Щодо самих змагань, то на власній сторінці в «Фейсбуці», ти зауважила, що була готова фізично й технічно, але вирішальну роль зіграла психологія... Що ти конкретно мала на увазі: можливо не налаштувалася як слід, чи навпаки – "перегоріла"?

- Нібине перегоріла все було як завжди, старалась не акцентувати увагу, що це олімпіада, але одна мить, одна помилка і все пропало. Було прикро, але що зробиш - це спорт.

- Які твої після олімпійські плани? Можна сподіватися на твою участь у Пекіні в 2022 році?

- Вже 7 березня їдемо на два етапи кубка світу. Тож наступний сезон точно буду тренуватися, готуватимусь до чемпіонату світу, а далі життя покаже…

- Відпочити в колі сім’ї значить довго не вийде?

- Так, всього один тиждень для родини.

- Зараз на телеканалі UA- 1 під час Олімпіади показували жахливу інфраструтктуру в зимових видах спорту. Де в Україні ти якісно можеш тренуватися сноубордингом і чи цього достатньо для ефективних тренувань?

- Ми тренуємося літом або осінню, коли в Україні нема снігу. Тобто, практично весь тренувальний процес  триває закордоном.

Роман СЕНИШИН

На фото Аннамарі Данча під час спуску в паралельному слаломі-гіганті

 

06 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів