Закарпатцям про "підводні" камені нової пенсійної ініціативи українських урядовців

Закарпатцям про "підводні" камені нової пенсійної ініціативи українських урядовців
Багатьох експертів насторожує те, що Кабмін планує запровадити певний штучний механізм збільшення розміру пенсій...

 

З 2019 року для всіх, у кого низький розмір пенсій, планують ввести певний штучний механізм збільшення розміру пенсій. Але у солідарній системі розподіл коштів повинен відповідати тому, яким був реальний внесок.

Про це заявив економічний експерт Віктор Колбун, який звернув увагу на те, що у такій ініціативі Міністра соціальної політики є певний «підводний камінь».

«Зокрема, насторожує те, що з 2019 року для всіх, у кого низький розмір пенсій, планують ввести певний штучний механізм збільшення розміру пенсій. Але у солідарній системі розподіл коштів повинен відповідати тому, яким був реальний внесок. Таким чином, якщо ми його порушимо, то це ми зробимо за рахунок інших пенсіонерів і знову постраждає справедливість», – каже Колбун.

Тому, якщо говорити про підтримку тих пенсіонерів, які мають низькі пенсії, то, на думку експерта, держава повинна залучати ресурси не із солідарної пенсійної системи та не за рахунок ЄСВ, а з бюджетних коштів.

Нагадаємо, з 1 березня змінився механізм нарахування пенсій. Зокрема, Міністерство соціальної політики ініціює збільшення ролі стажу роботи в порівнянні з зарплатою при нарахуванні пенсії для пенсіонерів з великим стажем роботи.

Зазначається, що це стосується тих пенсіонерів, котрі мають чималий стаж роботи, але надбавки до пенсії у жовтні 2017 року вийшли не високими.

Джерело: ZIK

 

06 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів