Керівництво УжНУ вирішує ряд важливих питань щодо подальшого розвитку хімічного факультету

Керівництво УжНУ вирішує ряд важливих питань щодо подальшого розвитку хімічного факультету
У вівторок, шостого березня, керівництво Ужгородського національного університету на чолі з ректором Володимиром Смоланкою провело робочу зустріч з викладачами хімічного факультету. Ректор і проректори Олександр Сливка та Ігор Студеняк відвідали факультет з метою обговорення ряду важливих питань і можливостей для вдосконалення освітнього та наукового потенціалу підрозділу. Подібні зустрічі ініційовані керівництвом вишу і покликані вирішити питання для комфортної роботи викладачів та навчання студентів, проводитимуться на кожному з факультетів університету.

 

Декан хімічного факультету Василь Лендьел зауважив, що за останні два роки на факультеті відбулося значне поліпшення матеріально-технічної бази та умов для навчання. «Попри малу кількість студентів, що навчаються на факультеті, ми зберігаємо хорошу динаміку росту наукового потенціалу. На факультеті видаються навчальні посібники, друкуються статті у фахових виданнях України та закордону. Викладачі та студенти факультету беруть активну участь в університетських, вітчизняних та міжнародних конференціях. Однак, для подальшого розвитку факультету необхідно розглянути ряд першочергових завдань, які не можуть бути втілені без підтримки керівництва вишу».

Так, декан факультету наголосив, що за минулий рік вдалося відремонтувати всю покрівлю над корпусом факультету, зробити ремонт аудиторних приміщень та придбати необхідне устаткування. За словами Василя Лендьела, серед основних завдань, які потребують вирішення, залишається оновлення фасаду будівлі факультету та проведення ремонту ряду навчально-лабораторних приміщень.  «Треба говорити відверто: про хімічний факультет завжди дбали один з попередніх ректорів Володимир Сливка та нинішній – Володимир Смоланка.  За минулий рік на факультет було придбано обладнання та матеріалів на 696 тис. гривень. Завдяки спонсорам факультет може похвалитися єдиним на Закарпатті атомним спектрофотометром, який, однак, не працював би без додаткових деталей та елементів, які були придбані коштом університету та вартували близько 120 тис.» - зауважив декан хімічного факультету.

 

Ректор університету Володимир Смоланка наголосив, що хімічний факультет відіграє важливу роль, як у науковій, так і в освітній площині, адже забезпечує навчання не тільки своїх студентів, але й дотичних спеціальностей. Так, у загальній кількості тут навчається понад дві тисячі студентів зі стоматологічного, біологічного, медичного факультетів та студенти-іноземці медичного факультету №2. «Ректорат та керівництво університету добре розуміють, що кожен факультет вишу повинен бути під пильним наглядом, і потребує постійного вдосконалення. Ті зміни, які вже відбулися на хімфаці, дуже тішать. Онак ми не будемо на цьому зупинятися. Навчальні корпуси університету, де розташовані хімічний, фізичний, медичний факультети – пам’ятки архітектури. Звісно, керівництво буде працювати над їхнім оновленням з метою збереження історичної ваги, та для безпеки тих, хто там навчається чи викладає. Хочу запевнити колектив хімічного факультету, що цьогоріч на вашому факультеті планується проведення ремонтних робіт рентген-лабораторії та приміщення лабораторії №309» - наголосив ректор вишу.

Володимир Смоланка вкотре акцентував увагу на хорошому матеріальному становищі університету, що дозволяє систематично проводити капітальні ремонти. Нині ж, за словами ректора, пріоритетним напрямком залишається завершення ремонту навально-лабораторного корпусу (так званий корпус «Г»), що знаходиться поруч головного, де ремонт розпочався ще в 1989 році.

На робочій зустрічі представників хімічного факультету та керівництва вишу обговорили також ряд питань, що стосувалися освітнього та наукового напрямків. Окрім того викладачі цікавилися нововведеннями оцінювання рейтингу викладачів, фінансовою підтримкою публікацій в спеціалізованих та фахових виданнях про що присутнім розповів проректор з наукової роботи Ігор Студеняк.

Куратор факультету, перший проректор Олександр Сливка звернув увагу на необхідність продовження профорієнтаційної роботи з абітурієнтами, можливості подальшого розвитку хімфаку та наголосив, що ректорат та керівництво готове надавати хімікам подальшу підтримку та продовжуватиме роботу над удосконаленням кожного університетського підрозділу.

Вероніка Кобаль,

Фото автора

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

07 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів