Традиційний "білий" винний фест "окупує" завтра закарпатський Берегсаз

Традиційний "білий" винний фест "окупує" завтра закарпатський Берегсаз
Родзинкою свята стане новий підхід в оцінюванні вин, адже членами журі будуть виключно експерти-фахівці з Угорщини, які визначатимуть переможців за європейськими критеріями.

 

За попередніми підрахунками, в заході візьмуть участь понад 20 знаних виноробів краю, десятки майстрів кулінарії, у тому числі зі Львівщини, народні умільці, живописці.

Гостям фесту пропонуватиметься оригінальна продукція з меду, сирів різних видів, домашній леквар, зварений тут же, копченості, рибні делікатеси тощо.

Свято триватиме з 8 по 11 березня.

Протягом чотирьох днів публіку розважатимуть понад 300 виконавців.

Родзинкою свята стане новий підхід в оцінюванні вин, адже членами журі будуть виключно експерти-фахівці з Угорщини, які визначатимуть переможців за європейськими критеріями. Окремі іскристі напої рекомендуватимуться навіть на “Золоту медаль”.

До головних організаторів дійства нинішнього року приєднаються міська рада та Закарпатський угорський інститут. Останній виступить не лише в ролі основного спонсора, а й надасть посильну допомогу в облаштуванні фестивального містечка, зведенні сучасної сцени зі світловими ефектами, а студенти вишу візьмуть участь у колоритних виступах. Неординарні програми обіцяють й інші учасники. Так, художній колектив Гечі продемонструє танець зі пляшками, звучатиме багато пісень на виноробну тематику.

Тур-оператори повідомили, що бажання приїхати в ці дні в Берегово виявили десятки груп з різних куточків України. Чекають гостей також з Угорщини та Румунії.

Цікавою буде церемонія прийняття у члени ордену св.Венцела нових лицарів, які перед цим складуть клятву і пройдуть випробувальні іспити. Сподіваємось, не залишать байдужих мажорати Берегівської школи мистецтв, парад лицарів у мантіях, хода духового оркестру. На гостей свята чекають й інші приємні сюрпризи – безкоштовні фірмові тістечка від кав’ярні Форнетті тощо.

Організатори щиро запрошують всіх бажаючих відвідати фестиваль білого вина, який відкриє двері 8 березня о 10.00 годині. Не забудьте запросити з собою своїх прекрасних половинок, адже завтра – чудовий День жінок!

Офіційне відкриття свята відбудеться в п’ятницю, 9 березня, о 12.00 годині. Тоді ж будуть названі лауреати – власники найкращих вин.

Джерело: Голос Карпат

 

07 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів