"Мистецька родина" із Закарпаття презентувалася у словацькому Бардейові

"Мистецька родина" із Закарпаття презентувалася у словацькому Бардейові
Експозиція членів родини Дідиків, Войтович та Мирончук, що має назву «Rodina umenia» (у перекладі зі словацької мови «Мистецька родина»), відкрилася у виставковій залі міського відділення культури в місті Бардейов (Словаччина).

 

На виставці презентували роботи 8 закарпатських художників, які є членами однієї мистецької родини: це заслужений художник України Іван Дідик, його дружина Надія Дідик, донька Іванка Войтович та її чоловік Олександр Войтович, їх син Теодор Войтович, молодша сестра Іванки – Наталія Мирончук-Дідик, її чоловік – Едуард Мирончук та їхня донька – Едіта Мирончук.

«Це не перший подібний формат виставки для нас, – пояснила Іванка Войтович. – Раніше таким складом виставляли свої роботи в Мукачеві, Києві, інших містах Словаччини. Також були експозиції у ще більшому форматі, адже зі сторони маминої родини є також велика плеяда митців».

Загалом на виставці художня родина представила 51 твір – це переважно олійний, акриловий та пастельний живопис. Є також скульптурні роботи з металу і бронзи, які представив Едуард Мирончук.

«Експозиція презентує найрізноманітніші стилі, адже нас багато і кожен є художником зі своїм баченням, працює в іншій техніці й тематиці. Це роботи, які представляють творчість митців нашої родини різних періодів», – зазначила І. Войтович

За її словами, ідея виставки – показати глядачу багатогранну творчість мистецької родини.

«Сенс нашого життя бути самим собою і реалізувати ті таланти, якими наділений кожен із нас», – розповіла художниця. І додала: цієї виставкою наймолодші члени родини роблять серйозну заявку для «дорослого художнього життя».

Експозицію вирішили організувати саме у словацькому Бардейові, адже свого часу всі представники родини були учасниками мистецького пленеру «Bardejovska paleta» у різних роках. 

Джерело: "Голос Карпат"

 

08 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів