Новітній "інтелектуальний" клас організували у школі міста над Тисою

Новітній "інтелектуальний" клас організували у школі міста над Тисою
У цьому класі вчаться 26 учнів, батьки яких дали згоду на нову методику навчання своїх дітей.

 

Новий Закон про освіту повністю змінить підхід до навчання підростаючого покоління. Це геть інша методика, відхилена від стереотипів, 12 років у школі, шкільна автономія і менше перевірок, навчання вчителів і ще багато чого, що диктуватиме нові правила Нової Української школи. І саме 2018 рік став переломним для України – освітня реформа в дії. Однак підготовка до навчання по-новому ще триває…

Головний освітянин Хуста каже, що є безліч й технічних нюансів по впровадженню нового освітнього закону. Адже школа буде повністю модернізована і на нас чекають на практиці не лише нові типи шкіл, а й нові стандарти та нова концепція навчання.

Отож, у Хусті торік зайнялися інноваційною діяльністю. В одній із шкіл впровадили науково – педагогічний проект «Інтелект України». Власне, сутність цього проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями. Тут головне – набуття нею необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці. Також – розвитку пізнавальних процесів: сприйняття, пам’яті, мислення, уяви й уваги; розвитку якостей особистості школяра — цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі тощо.

Відтак програма розроблялася в такий спосіб, щоб, враховуючи вікові особливості учнів, не лише зберегти, а й збільшити їх інтерес до навчання. А загорілася цим проектом вчителька, котра вчителює вже понад 20-ти років, однак готова вдосконалюватися і йти в ногу з часом.

До впровадження ж проекту готувалися півроку, однак не лише педагоги у школі, а й вдома – діти і їх батьки. Зрештою, в інтелектуальний клас потрапили ті учні, а їх є 26-ть, батьки яких повірили в успіх проекту і дали згоду на нову методику навчання своїх нащадків.

Звісно, спершу були хвилювання чи проект приживеться, однак вже з перших днів навчання всі сумніви розвіяли діти. Учні – початківці в захваті від такої школи. У кожного вже є й улюблені уроки.

Про кінцевий результат і чи виправдає себе таки інтелектуальний проект – говорити ще зарано, проте вчителі визнають: результати вже помітні.

Джерело: М-Студіо

 

08 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів