Студенти Ужгородського нацуніверситету дізналися про глибинні причини наркозалежності

Студенти Ужгородського нацуніверситету дізналися про глибинні причини наркозалежності
Психолог і арт-терапевт Аніта Соскида з участю спеціаліста соціально-психологічної служби при УжНУ Світлани Кулакової спілкувалися з молоддю факультету історії і МВ.

 

В Ужгородському університеті запланована низка заходів, спрямованих на профілактику наркозалежності серед молоді. Днями для студентів факультету історії та міжнародних відносин психолог і арт-терапевт Аніта Соскида з участю спеціаліста соціально-психологічної служби при УжНУ Світлани Кулакової провели тренінг із питання причин появи наркозалежності.

«Я не розповідатиму вам, чому наркотики – зло і як вони впливають на наші органи й свідомість. Поговорімо про незадоволеність потреб, яка призводить до наркозалежності», –  розпочала Аніта Соскида. Відтак студентки першого курсу спеціальності «Міжнародні відносини» та четвертого курсу спеціальностей «Країнознавство» та «Маркетинг» виконували різноманітні психологічні вправи, влаштували аналіз власного життя з використанням позитивної психотерапії Носсрата Пезешкіана й дізналися, як з біологічної точки зору пояснити появу та розвиток наркозалежності. Основною причиною цього, за словами Аніти, є незадоволеність життєвих потреб і можливість легко довести себе до щасливого стану, т. зв. «піку», завдяки наркотикам, а не через задоволення цих потреб.

«Якщо хоча б хтось один із присутніх знайшов відповіді на свої питання стосовно цієї теми та взяв щось для себе з тренінгу, значить, моя місія виконана», – завершила зустріч пані Аніта.

Діана Вишнева, МедіаЦентр Ужгород

 

08 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів