Закарпатські діти активно підгодовують диких пташок

Закарпатські діти активно підгодовують диких пташок
Цьогоріч до цієї акції долучилися й вчителі та учні Ясінянської ЗОШ 1 ступеня № 4.

 

Працівники державної лісової охорони ДП «Ясінянське ЛМГ» цього року традиційно виготовили та розвішали десятки годівничок. До цієї акції, та акції з розпису пташиних столових вперше долучилися й вчителі та учні Ясінянської ЗОШ 1 ступеня № 4. Акцію добра вирішили підтримати та не тільки розмалювати, а ще й під пильним наглядом учителів, протягом лютих морозів підготовувати птахів.

«Не дивлячись на те, що підгодівля лісових птахів не входить в прямі обов'язки працівників державної лісової охорони та вихователів, старші наставники та малеча регулярно ведуть важливу і потрібну роботу з порятунку птахів взимку: роблять і розвішують годівниці, поповнюють їх насінням і зерном, спонукають займатися цим підростаюче покоління. Мій батько 35 років пропрацював лісівником і він змалку привчав нас з братом й сестричками робити добрі справи. Цьому добру я хочу навчити не тільки своїх діточок, але й наших маленьких школярів. Саме тому ми вирішили долучитися до акції - розписати та розвішали годівнички. А дітки з великою радістю підтримали нас. Добрі справи мають право на життя», - каже Ольга Гафіяк, директор школи.

Як розповіли самі лісівники, цієї зими працівники державної лісової охорони провели в навчальних закладах Ясіня та навколишніх селах спеціальні уроки, під час яких пояснили дітям, як важко птахам пережити зиму.

Діти відгукуються на заклики лісівників та активно займаються підгодівлею птахів. Так, хлопці та дівчатка з Ясінянської ЗОШ 1 ступеня № 4 розмалювали і розвісили «пташині їдальні». На пришкільній ділянці з'явилися 8 яскравих годівничок.

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства просить завжди долучатися до доброї справи порятунку птахів в морози всіх небайдужих громадян і вдячні усім, хто відгукується.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

12 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів