Дев'ять невідомих вам секретів приготування продуктів

Дев'ять невідомих вам секретів приготування продуктів
У кожного кулінара є свої маленькі секрети приготування різних страв. Ділимося тими, яких ви напевно не знаєте.

 

Хочете, щоб приготовані вами страви були ще смачнішими і виглядали ще смачніше? Тоді дізнайтеся секрети, про які ви, можливо, навіть не здогадувалися.

Варіння м'яса і птиці

Для того, щоб м'ясо і птиця не були переварені зовні і недовареті всередині, не починайте їх готувати, поки вони не охолонуть до кімнатної температури. Викладіть м'ясо і птицю з холодильника і почекайте півгодини, а потім починайте готування.

Знову м'ясо і птиця

Після того, як страва вже приготовлена, вона повинно злегка полежати (від 5 до 20 хвилин). Це необхідно для того, щоб м'ясо стало більш соковитим і смачним.

Заморожені овочі

Не варто готувати заморожені овочі в мікрохвильовці: вони частково залишаться сирими, частково стануть сухими. Найкраще їх відварювати або поміщати в пароварку. Пам'ятайте, що після приготування овочі треба облити холодною водою: це зробить їх хрусткими.

Паста

Перед тим, як кинути макаронні вироби в киплячу воду, обов'язково їх посоліть. Це не тільки поліпшить їх смак, але і допоможе соусу краще "подружитися" з пастою.

Смажений бекон

Не кладіть бекон на дуже гарячу або зовсім холодну сковорідку: температура повинна бути середньою. Так жир буде помірно витоплюватися, що забезпечить хрустку скоринку.

Яйця

Розбиваєте яйця ножем або про край миски? Це збільшує ризик того, що жовток розтечеться. Якщо вам треба зберегти його в цілості, розбивайте сире яйце об плоску поверхню.

Смаження риби

Рибу треба класти на сковороду тільки після того, як вона гарненько розжариться, інакше риба стане прилипати до неї. Пам'ятайте, що приготування риби повинно бути швидким, якщо ви довго тримаєте її на вогні, страва стане сухою і жорсткою.

Смаження у фритюрі

Якщо ви смажите щось у фритюрі, не заповнюйте сковорідку до відмови: для того, щоб продукти добре присмажилися і придбали гарну коричневу скоринку, їм необхідно вільний простір. Тим більше, що наповнивши сковороду до відмови, ви ризикуєте тим, що шматочки злипнуться.

Картопляне пюре

Щоб пюре вийшло розсипчастим, треба класти картоплю не в киплячу воду, а в холодну, і вже потім включати плиту. Намагайтеся також не надто старанно м'яти пюре, інакше крохмаль зіб'є його в один ком.

 

12 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів