На Закарпатті зростає рівень виробничого травматизму, в тому числі зі смертельними наслідками

На Закарпатті зростає рівень виробничого травматизму, в тому числі зі смертельними наслідками
Підсумки діяльності за минулий рік підбили фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області на засіданні колегії в Ужгороді.

 

Порядок денний передбачав обговорення двох основних питань: «Про підсумки роботи Управління за 2017 рік у сфері додержання законодавства про працю, зайнятість населення, гігієну праці, пільги і компенсації за роботу у важких та шкідливих умовах праці» та «Про підсумки роботи Управління за 2017 рік та завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці».

Розпочав засідання начальник Управління Держпраці Богдан Дорош. У загальних рисах він охарактеризував стан справ за минулий рік. При цьому зауважив, що 2017-й був для Держпраці роком змін. Водночас довів присутнім вимоги, поставлені перед територіальними органами на недавньому засіданні колегії служби, зупинився на проблемах в роботі колективу Управління та акцентував увагу присутніх  на основних болючих питаннях, які необхідно вирішити найближчим часом. Серед них зокрема: недостатня заповненість вакансій; поліпшення якісних та кількісних показників у наглядовій діяльності; боротьба із незадекларованою працею; ліквідація заборгованості на підприємствах краю та заслуховування боржників під час наступних засідань колегій тощо.

Перший заступник начальника Управління Василь Грицик детальніше зупинився на питаннях контролю за додержанням порядку оформлення трудових відносин, стану додержання законодавства про працю, забезпеченню соціальних гарантій громадян. Як повідомив посадовець, у звітному році було проведено 458 перевірок на підприємствах,  установах, організаціях області та у фізичних осіб підприємців, які використовують найману працю. У 236 з них виявлено порушення вимог трудового законодавства. Цей показник є доволі невтішним, свідчить про незадовільну якість проведення перевірок і потребує негайного виправлення.

Інформацію щодо стану виробничого травматизму в області надав заступник начальника Управління Володимир Горєв. За його словами, у 2017 році  на Закарпатті намітилася тенденція до росту рівня як загального  виробничого травматизму, так і з смертельними наслідками. Посадовець ретельно проаналізував причин виникнення таких нещасних випадків. Також розповів про виконану профілактичну роботу в цьому напрямі.

У ході проведення заходу були заслухані галузеві інспектори, показники роботи яких бажають бути кращими, та визначені подальші заходи для негайного виправлення ситуації.

У розділі «різне» було розглянуто питання запобігання проявам корупції. Фахівець, що відповідає за цей напрям роботи в Управлінні, Юрій Пеца поінформував учасників зібрання про основні напрями антикорупційної політики на сучасному етапі, засади запобігання та протидії корупції в державних структурах, назвав механізми запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також звернув увагу на видах кримінальної відповідальності за злочини у сфері службової діяльності.

Джерело: Управління Держпраці у Закарпатській області

 

13 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів