У 2018 році виповнюється 100 років з дня заснування Чехословаччини, до якої входило і Закарпаття

У 2018 році виповнюється 100 років з дня заснування Чехословаччини, до якої входило і Закарпаття
Перший день тижня Чехії та Словаччини в Ужгороді консули обох країн розпочали з прес-конференції в УжНУ. ВУЗ у свою чергу виступає співорганізатором заходів. Саме у 2018 році виповнюється 100-років з дня заснування Чехословаччини. Століття тому Закарпаття було частиною цієї Республіки.

 

А нині консули уже окремої Чехії та окремої Словаччини діляться цікавими та успішними проектами між Закарпаттям нинішнім та цими країнами.Зокрема про співпрацю з Височиною, Устецьким та Піддубицьким краями Чехії знає кожен не з чуток. Про сусідку-Словаччину годі і казати.Зокрема за словами Генконсула в Ужгороді Мірослава Мойжіти вже є домовленість із консульством Словаччини у Києві про виділення коштів для гуманітарних проектів на Закарпатті уже цього року. Також він говорить і про ініціативу самих словаків для дітей зі Сходу України, які мають змогу безкоштовно відпочивати на території Словаччини.

Цікавить журналістів і не менш актуальне питання входу України до Євросоюзу. Відповідь консула Чехії Павла Пешека очікувана і зрозуміла – Україна повинна виконати усі умови вступу до ЄС. А поки Україна виконує свої «завдання» на Закарпатті дні Чехії та Словаччини тільки розпочалися. За цей час представники обох країн обіцяють цікаві культурно-мистецькі заходи: показ фільмів, спілкування зі студентами УжНУ, презентація книг та відкриття виставок.

М-студіо

 

14 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів