Співробітники лісництва на Закарпатті прихистили благородного оленя (ФОТО)

Співробітники лісництва на Закарпатті прихистили благородного оленя (ФОТО)
Ну, а в цьому матеріалі рівень розчулення зашкалює – співробітники Турбатського лісництва ДП «Брустурянське ЛМГ» прихистили благородного оленя. Кличку йому дали Макс. Коли олень був маленький, його знайшли в лісі, його маму загризли вовки. Виходжувати і годувати взявся сам лісничий Турбатського лісництва Дмитро Чуса, у якого вже досвід із порятунку маленьких диких тварин:

 

«Оленятка знайшли в лісі, привезли його на лісництво, годували молоком, потім зробили йому вольєр та створили комфортні умови щоб він почував себе вільно, як у лісі. Уже він підріс і ми створили для нього відповідні умови: велика території, шикарний вольєр, та й харчуванням проблем не має. Зараз Макс підріс і відчуває себе добре, серед людей і домашньої живності він освоївся. Поряд з ним живуть коні, які використовуються під час трелювання деревиниНапевно якщо б олені могли розмовляти, він би, напевно, промовив відому приказку: «Якщо є на світі рай – це Турбатський край!».

На прикладі цієї крихітки фахівці з лісового господарства в черговий раз просять людей не забирати з лісу тварин і птахів, особливо маленьких, якщо ті не поранені, чи ні точних відомостей про загибель батьків немає. Краще їх вже тоді віддати працівникам державної лісової охорони, адже, до прикладу, ті ж олені спеціально залишають дитинчат в кущах, а самі відходять для видобутку їжі. Тому вже треба дочекатися батьків або звертатися у держлісгосп.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

14 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів