Як захистити права жителів Закарпаття у повсякденному житті

Як захистити права жителів Закарпаття у повсякденному житті
В Ужгороді працівники Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, у рамках проведення загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право», започаткованого Мін’юстом України, провели семінар-нараду з фахівцями Управління Держпраці краю.

 

Мета цього заходу – підвищення правової свідомості та інформування громадян щодо використання та захисту їх прав у повсякденному житті. Проходить захід  під девізом: «Знаю! Дію! Захищаю!»

Представник Головного територіального управління юстиції Леся Тимчук поінформувала присутніх щодо захисту їх прав за найбільш актуальними напрямами. Зокрема, учасники довідалися,  як вирішити різні майнові спори, боротися із хабарництвом у навчальних закладах, як оформити договір оренди землі чи виплату субсидій; притягнути до відповідальності за несплату аліментів тощо. Детальніше цю  інформацію кожен міг отримати з буклетів, які організатори семінару принесли як роздатковий матеріал.

Водночас особливу увагу працівників Управління Держпраці було зосереджено на питаннях захисту прав громадян у частині виплати заробітної плати. Леся Тимчук наголосила, що за місяць по всій території країни будуть запущені штаби та мобільні групи державних виконавців Мін’юсту із стягнення заборгованості із заробітної плати з недобросовісних роботодавців.

Далі про роботу Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповів директор цього центру Михайло Давиденко. Доповідач охоче відповів на запитання учасників зібрання та надав  практичні рекомендації.

Джерело: Управління Держпраці в Закарпатській області

 

14 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів