Закарпаття. Дитсадки і школи офіційно позбавили клопоту вимагати від батьків медичних карток на дітей

Закарпаття. Дитсадки і школи офіційно позбавили клопоту вимагати від батьків медичних карток на дітей
Цей документ більше не вимагатимуть у вищезгаданих закладах.

 

У МОЗ попередили українських батьків про те, що при подачі документів на вступ до школи чи дитячого садка вони не повинні пред’являти медичну картку дитини. Як зазначається, вчора, 13 березня, вступив в силу наказ МОЗ № 157, яким скасовується низка документації, необхідної для передачі для дошкільних закладів та школам.

«Медики України щороку заповнювали до мільйона медичних карток дитини (026/о), які вимагали для прийняття в дитячий садок та школу. Цей документ на 8 сторінок А4 заповнювався від руки та зберігався в школах та дитячих садках», - нагадали у МОЗ.

Як виявилось, відповідний наказ про скасування подачі медичних карток дитини був прийнятий у зв’язку з тим, що зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах протирічить законодавству. Так, такі заклади не мають ліцензії на медичну практику.

«Усі дані про дитину мають зберігатися у лікаря, якого обрали батьки, підписавши відповідну декларацію», - додали у МОЗ.

Відтак, представники дитсадків та шкіл не мають права вимагати від батьків медичних карток. Крім того, у міністерстві анонсували зміну порядку проведення медогляду дітей під час вступу в навчальні заклади.

Джерело: Прес-служба Міністерства охорони здоров’я

 

14 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів