Що очікує на закарпатські підприємства-боржники по заробітній платі з 1 квітня?

Що очікує на закарпатські підприємства-боржники по заробітній платі з 1 квітня?
З 1 квітня в усіх регіонах України почнуть діяти спеціальні штаби та мобільні групи Державної виконавчої служби Мін’юсту по стягненню з підприємств-боржників заборгованостей із заробітної платні на користь громадян.

 

Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи на стратегічній сесії з планування за напрямком «Реформа системи виконання судових рішень».

На сьогодні заборгованість із заробітної платні на користь громадян перевищує 2,7 млрд грн. Тільки в органах виконавчої служби на виконанні виконавчих документів і рішень судів на 500 мільйонів гривень, - наголосив Міністр. Він також нагадав, що закон, який посилює відповідальність неплатників аліментів #ЧужихДітейНеБуває діє з 6 лютого і вже демонструє перші позитивні результати. Почав діяти публічний реєстр неплатників аліментів. У кожному регіоні в публічній площині були розміщені #ДошкиГаньби з переліком тих осіб, які не платять аліменти понад 3 місяці.

Слід зазначити, що з 12 березня в Закарпатській області розпочала свою роботу мобільна група Державної виконавчої служби Мін’юсту з ліквідації заборгованості з оплати аліментів. Мобільна група проводить роз'яснювальну роботу серед державних виконавців щодо застосування норм нового закону про посилення захисту права дитини на утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, який засіб впливу і як можна його на практиці застосовувати до боржників, проводить перевірки стану виконання рішень зі стягнення аліментів з недобросовісних боржників, здійснює виїзди та проводить виконавчі дії за місцем проживання боржників, в яких наявна заборгованість зі сплати аліментів понад один рік.

Джерело: Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області

 

14 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів