Ужгород: місто благородних птахів

Ужгород: місто благородних птахів
Ужгородські лебеді (які насправді зовсім не ужгородські) – це один із символів міста, його окраса і невід?ємна частина. Зараз білі красені тимчасово перебралися на озеро у парку Перемоги.

 

Пара білих лебедів мирно сусідять із міськими качками й іншими пернатими, які облюбували озеро у парку. Поки на Ужі підіймаються хвилі, птахам спокійніше на затишній водоймі.

Місцеві мешканці цілими родинами приходять подивитися, як вирує життя на озері. Символічно, що пари качок теж спостерігають за своїми сусідами з води. Така ось форма гармонії між людьми і птахами.

Містяни, які знають про правильний раціон лебедів, підгодовують красенів вареними кашами, а птахи у відповідь тішуть око і не бояться підпливати під самий берег.

Сьогодні з птахами намагався комунікувати місцевий пес. У цій ситуації свій бойовий норов продемонстрували лебеді – поки качки тікали, лебеді вигнали з води чотирилапого.

Коли весняна погода стабілізується, лебеді разом із качками повернуться на Уж, де будуть тішити містян і туристів. Але регулярну міграцію до міського озера ніхто не скасовував.

uzhgorod.net.ua

 

14 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів