На Зимовій Паралімпіаді змагається закарпатець

На Зимовій Паралімпіаді змагається закарпатець
З 9 березня в південнокорейському Пхьончхані стартували 12-ті зимові паралімпійські ігри.

 

Українці вже традиційно вважаються однією із найсильніших команд Паралімпіади. До Пхьончхану параолімпійська збірна поїхала в кількості 30 спортсменів серед яких і закарпатець Сергій Романюк. Переважна більшість з них беруть участь у двох дисциплінах – лижних перегонах та біатлоні. Киянин Іван Ошаров змагатиметься ще в гірськолижному спорті – сноуборді.

Станом на 15 березня (цього дня наші спортсмени не беруть участь у жодній з параолімпійських дисциплін) у медальному параолімпійському заліку українська збірна посідає п’яту сходинку. Наші спортсмени здобули 5 золотих нагород, 4 срібних та 7 бронзових.  Медалі найвищого ґатунку до командної скарбнички принесли спортсмени, які змагалися на різних дистанціях у лижних перегонах: представники Харківщини – Лук’яненко Віталій та лідер Іван Марчишак (змагання серед спортсменів з ураженням зору). Серед жінок серед цієї категорії спортсменів переможцем стали також українки – Оксана Шишкова та лідер – Віталій Казаков (Харквська область). Золото вибороли Ігор Рептюх з Чернігівщини в індивідуальній гонці на 20 км серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, представник миколаївської області – Максим Яровий (лижні перегони на 15 км), Тарас Радь з Тернопільщини (індивідуальні перегони на 12, 5 км).

Наш Сергій Романюк був сьомим у лижних перегонах на 20 км, з таким же результатом завершив змагання в індивідуальній гонці на 12, 5 км. У біатлоні на 7,5 км. фінішував на 14-й сходинці, а в спринті на 1,5 км став 13-м і не пройшов кваліфікаційного відбору до фінальної частини цих змагань.

Попереду в наших спортсменів ще участь у змаганнях в біатлоні та лижних перегонах, гірськолижному слаломі. Завершать свої виступи наші паралімпійці у неділю, 18 березня естафетними звитягами ( мікст та відкрита естафета). Цього ж дня відбудеться урочиста церемоні закриття зимової паралімпіади-2018.

Медальний залік станом на 14 березня

Місце

Країна

золоті

срібні

бронзові

ВСЬОГО

1

США

8

7

6

21

2

НПА

6

7

4

17

3

Словаччина

6

2

1

9

4

Франція

5

5

3

13

5

Україна

5

4

7

16

6

Канада

5

1

10

16

7

Німеччина

4

7

1

12

8

Беларусь

3

4

2

9

…22-24

Польща

0

0

1

1

Роман СЕНИШИН

На ФОТО: Максим Яровий йде до своєї золотої нагороди

 

15 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів