Керівництво органів ДФС Закарпаття взяло участь у відзначенні 79-ї річниці проголошення Карпатської України

Керівництво органів ДФС Закарпаття взяло участь у відзначенні 79-ї річниці проголошення Карпатської України
Вся Україна і Закарпаття зокрема відзначають 79-у річницю проголошення Карпатської України. Сьогодні до вшанування пам’яті полеглих захисників Карпатської України долучилось і керівництво ГУ ДФС у Закарпатській області та Закарпатської митниці ДФС.

 

Керівники органів ДФС Закарпаття разом з представниками органів влади, державних установ, політичних та громадських організацій, військовослужбовцями та громадськістю покладали квіти до пам’ятника Герою України, президенту Карпатської України Августину Волошину в Ужгороді. Відтак відвідали Меморіальний комплекс «Красне поле» в м. Хуст де після покладання квітів, хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв Карпатської України.

Саме в Хусті 15 березня 1939 року сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором – синьо-жовтий стяг, гербом – зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами й тризубом, а гімном – «Ще не вмерла Україна». Зараз українці схиляють голови перед захисниками Карпатської України, які дали натхнення на боротьбу для майбутніх поколінь, які і нині воюють з ворогом на Сході нашої держави.

15 березня 1939 року – одна з найвизначніших дат в історії Закарпаття.

ДФС у Закарпатській області

 

15 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів