Юні ужгородці ближче познайомилися з пожежно-рятувальною технікою вогнеборців Закарпаття

Юні ужгородці ближче познайомилися з пожежно-рятувальною технікою вогнеборців Закарпаття
До речі, кожен бажаючий мав змогу відчути себе справжнім рятувальником, одягнувши пожежний шолом та бойовий одяг...

 

Сьогодні, 16 березня до закарпатських рятувальників завітали найменші вихованці ЗОШ І-ІІІ ступенів №8, що в Ужгороді.

Вогнеборці радо зустріли маленьких гостей на території 14-ї державної пожежно-рятувальної частини. Спочатку рятувальники продемонстрували малечі пожежно-рятувальну техніку, обладнання та розповіли про їхні технічні можливості, а також навчили, як користуватися вогнегасником. Кожен бажаючий мав змогу відчути себе справжнім рятувальником, одягнувши пожежний шолом та бойовий одяг. Під час екскурсії працівники ДСНС розповіли дітям, як проводять свої будні; згадали про пожежі та надзвичайні ситуації на яких їм довелося працювати. Звісно, не забули надзвичайники нагадати малечі і про основні правила пожежної безпеки, нехтування якими може призвести до непоправних наслідків.

У свою чергу, малеча підготувала для вогнеборців справжній сюрприз! Заспівали декілька пісень про тяжку буденну працю рятувальників та подарували малюнки із зображенням роботи бійців ДСНС на надзвичайних подіях. Цю зустріч надовго запам’ятають і діти і фахівці рятувальної справи.

Майже аналогічний захід відбувся напередодні, 15 березня, на території ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 смт Міжгір’я. Загалом було охоплено близько 200 дітей.

Вогнеборці розповіли присутнім про різноманітні надзвичайні ситуації, та чому вони виникають. Поговорили й про основні правила безпеки життєдіяльності, зокрема: пожежної безпеки у побуті та на природі, правильним діям у разі виникнення пожежі у будинку, ознайомили з правилами поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Далі працівники ДСНС продемонстрували роботу пожежного автомобіля, бойове спорядження, а також обладнання, яким користуються під час виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Усі охочі мали змогу приміряти елементи спорядження та відчути себе справжнім рятувальником. Наприкінці заходу фахівці Служби порятунку вкотре наголосили дітям на важливості дотримання правил пожежної безпеки та нагадали екстрений номер «101». Також дітлахи та педагоги отримали тематичні листівки-застереження з основними правилами безпеки життєдіяльності.

Джерело: Управління ДСНС України у Закарпатській області

 

16 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів