Клієнти пограбованих майже сорока сейфів у банку Мукачева вимагають повернення грошей!

Клієнти пограбованих майже сорока сейфів у банку Мукачева вимагають повернення грошей!
На Закарпатті пограбовані клієнти банку об'єдналися і вимагають від фінустанови компенсувати вкрадене з їхніх скриньок.

 

Нагадаємо, в Мукачеві пограбували майже сорок сейфів в одному з відділень у центрі міста. Грабіжників досі не знайшли.

Момент пограбування зафіксувала камера відеоспостереження. Злочинці проникли у відділення з сейфами на останньому поверсі - через дірку в стелі. "Почистили" тридцять вісім скриньок.

"800 тисяч доларів мали, і по триста тисяч, по п'ятсот, ніхто не хоче такі великі суми озвучувати. Чотири мільйони доларів є".

Василиса Петрівна одна з постраждалих. У минулому році пограбували її будинок, тому вирішила гроші і ювелірні прикраси зберігати в банківському сейфі.

"170 тисяч гривень було, 6 тисяч доларів і 4500 євро, і плюс конверт внука. Я не можу на депозит, тому шо я безпрервно з гривньов роблю", - говорить Василина Гніда, постраждала.

Постраждалі клієнти об'єдналися, щоб домогтися відшкодування від банку. Вважають - фінустанова порушила договір, який гарантував збереження вмісту сейфів.

"До банку ми написали наше колективне звернення, це вже минув другий тиждень, ніяких відповідей письмових нема. У договорі записано, що вони гарантують непроникнення третіх осіб до цих скриньок, відповідно, цей пункт договору не виконали",- говорить Сергій Кучинка, потерпілий.

У постраждалих чимало претензій до банку. Грабіжники без проблем розбили стелю, яка за нормами Нацбанку має бути додатково укріплена. Сигналізація не спрацювала. Та й самі сейфи нагадують звичайні поштові скриньки.

"Виникають питання до самой якості сейфу, насправді у мене теж є сейф в офісі, я його не зможу відкрити таким способом, щоб відігнути дверці і так далі, й залізти в середину", - говорить Тарас Герелюк, адвокат.

У відділенні банку коментувати ситуацію відмовилися. У поліції відкрили кримінальну справу за фактом пограбування, винуватців поки не знайшли.

"Трівають слідчі дії, задля з'ясовування обставин цього злочину і затримання осіб, які його скоїли", - говорить Володимир Павлюх, в.о. начальника відділу комунікацій ГУ НП у Закарпатській області.

Постраждалі клієнти намагаються домовитися з банком про компенсації. Якщо це не вдасться, повертати вкрадене будуть через суд.

Марина Коваль, Подробиці-ТБ

ВІДЕО можна переглянути ТУТ

 

19 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів