Поліція запевняє закарпатських мисливців: здасте добровільно нелегальну зброю – вам за це нічого не буде

Поліція запевняє закарпатських мисливців: здасте добровільно нелегальну зброю – вам за це нічого не буде
Начальник Ужгородського районного відділення поліції Віктор Ребрей зустрівся з керівниками мисливських колективів району перед початком всеукраїнського місячника добровільної здачі зброї.

 

Сьогодні, 19 березня, відбулася робоча зустріч поліції з головами мисливських колективів Ужгородського району. Головними темами зібрання стали боротьба з браконьєрством в краї та інформування населення про початок місячника добровільної здачі зброї, який стартує з квітня. Начальник Ужгородського районного відділення поліції Віктор Ребрей наголосив на тому, що подібна профілактична робота в колективах мисливців повинна проводитися постійно, адже люди, що мають дозволи на зброю, мають із повною відповідальністю ставитися до цього. Люди, що виходять на полювання, не лише мають дотримуватися чинного законодавства, але й повідомляти про виявлені правопорушення, свідками яких можуть стати.

Важливою стала і тема добровільної здачі зброї, адже громадяни, які добровільно звернуться до Національної поліції України з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються у них незаконно, згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що за нелегальне зберігання зброї Закон, зокрема ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

19 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів