Гостей та жителів Закарпаття закликають стежити за сніголавинною ситуацією, аби не потрапити в біду

Гостей та жителів Закарпаття закликають стежити за сніголавинною ситуацією, аби не потрапити в біду
Адресується усім любителям активного зимового відпочинку у Карпатах.

 

Щодня, зусиллями гірських аварійно-рятувальних формувань ДСНС України, загальна чисельність яких складає понад 170 фахівців, здійснюються роботи з пошуку і порятунку людей, надання їм невідкладної медичної допомоги на об’єктах і територіях у гірській та лісовій місцевості.

Так, з початку року на об’єктах туристичної галузі в зонах відповідальності, що обслуговуються гірськими пошуково-рятувальними підрозділами ДСНС України врятовано 390 осіб, з них надано медичну допомогу 257 громадянам.

Зокрема на Закарпатті, 20 березня рятувальників повідомили, що в районі урочища Драгобрат Рахівського району, під час катання на лижах втратили орієнтир на місцевості та заблукали двоє мешканців м. Іллічівськ Одеської області 1975 і 1982 років народження. Для проведення пошуково-рятувальних робіт в район полонини Драгобрат вирушили 2 фахівці гірського пошуково-рятувального відділення смт Ясіня з двома добровольцями. О 13:40 заблукалих туристів вони знайшли та доправили до місця тимчасового проживання відпочивальників на горі Драгобрат.

Однак трапляється, що допомогти людині в горах вже не можуть навіть рятувальники. Так, у тому ж Рахівському районі на полонині Гропа, минулої добипродовжувався пошук туриста, який 19 березня під час походу у складі групи помер від серцевого нападу. 20 березня о 12:50 закарпатськими рятувальниками тіло туриста було знайдено, евакуйовано до смт Верховина та передано працівникам поліції.

Загалом, зважаючи на збільшення кількості надзвичайних подій за участю туристів, усім любителям активного зимового відпочинку у горах радимо завжди реєструвати свої туристичні походи, дотримуватися правил безпеки та слідкувати за сніголавинною ситуацією за посиланням на ресурсі УкрГідрометцентра: http://meteo.gov.ua/ua/33345/risk_of_avalanches/

Реєстрація туристичних груп:

Львівська область: http://lviv.dsns.gov.ua/ua/Reestraciya-turistichnih-grup.html

Закарпатська область: http://zk.dsns.gov.ua/ua/Reestraciya-turistichnih-grup.html

Івано-Франківська область: http://if.dsns.gov.ua/ua/Reestraciya-turistichnih-grup.html

Шановні громадяни!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує! Вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

  • обов'язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу, а краще — зареєструйте свою гірську мандрівку на рятувальних постах;
  • уникайте походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;
  • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води, а також необхідний одяг;
  • поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;
  • обов'язково візьміть з собою перевірені туристичні карти;

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Прес-служба ДСНС України

 

21 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів